17.7 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Acuzații ȘOC la adresa unui șef de Poliție din România! Dezvăluiri INCREDIBILE: Polițiști monitorizați prin aplicații de supravegheat copiii!

Publicat pe


Oricât ar părea de greu de crezut, o aplicație pe telefon destinată monitorizării copiilor, pe ideea de control parental, ar fi folosită de către un șef de Poliție pentru supravegherea activității subordonaților. Adică a polițiștilor. Cel puțin asta reiese din dezvăluirile făcute vineri, 23 septembrie, de către Sindicatul Europol.

Acuzațiile îl vizează pe șeful Poliției Orașului Iernut, din județul Mureș.

„Un nou caz halucinant iese la suprafață la IPJ Mureș. Este vorba despre șeful Poliției Orașului Iernut, care a recurs la o aplicație descărcată la „liber” din magazinul de aplicații și pe care a instalat-o pe telefonul mobil de serviciu pe care polițiștii din subordine îl folosesc.

Mai mult, printre conturile autorizate să acceseze locația polițiștilor se află fosta lui soție de care a divorțat, dar și fiica sa, ambele având vizibile adresele de e-mail în aplicație, cu rol de administrator care pot vedea în orice moment unde se află patrulele de poliție”, susțin cei de la Sindicatul Europol, într-un comunicat.

Acuzații grave la adresa lui Bozonc. Sindicaliștii Europol: „Își terorizează subalternii sub diferite forme”

(sursa foto: sindicateuropol.ro)

Sindicaliștii continuă dezvăluirile în acest caz, menționând că Alin Bozonc se află în fruntea Poliției Iernut de anul trecut și susținând că până să fie instalată această aplicație pe telefoanele de serviciu ale subalternilor, comisarul le-ar fi cerut polițiștilor – chiar și când acesta era în concediu – să îi transmită pe whatsapp când intră și când ies din sediul poliției.

Șeful Poliției Iernut, cms. Bozonc Alin a fost numit în această funcție în anul 2021 iar de atunci își terorizează subalternii sub diferite forme. Spre exemplu, înainte de instalarea ilegală a acestei aplicații pe telefoanele de serviciu, acesta le cerea polițiștilor, chiar și când era în concediu sau liber, să îi comunice pe watsapp când intră în sediul poliției, când ies, poziția din teren, persoanele pe care le-au legitimat sau măsurile aplicate.

Nu am putut documenta scopul real al monitorizării polițiștilor și dacă informațiile cu privire la poziția lor în teren sunt folosite de persoane din afara instituției pentru a se „orienta” atunci când vor să transporte ilegal material lemnos, țigări de contrabandă sau alte mărfuri supuse accizării, însă privirea de ansamblu ne demonstrează încă o dată că e plin de „menegeri” în Poliție care tratează instituția și subalternii ca pe propriul SRL.

Dincolo de procesarea ilegală a informațiilor legate de poziția în teren a polițiștilor, de către persoane neautorizate, respectiv de fosta soție a cms. Bozonc Alin, acesta și-a umilit și hărțuit subalternii până la nivelul în care mai mulți dintre ei au suferit de stări de anxietate, depresie iar unul dintre colegi a avut nevoie de tratament de specialitate din cauza comportamentului la care era supus”, susțin reprezentanții Europol.

Raport de 20 de pagini adresat conducerii IPJ Mureș

Totodată, aceeași sursă menționează că polițiștii de la Iernut au semnat un raport adresat conducerii IPJ Mureș, iar sindicaliștii Europol au sesizat conducerea Poliției Române cerând să se facă verificări.

„Polițiștii Poliției Iernut au semnat un raport de 20 de pagini adresat conducerii IPJ Mureș, care conține detalii șocante ale modului în care cms. Bozonc își exercită funcția și așteaptă o reacție promptă pentru aceste fapte.

Sindicatul EUROPOL a remis o sesizare către conducerea Poliției Române și către DGPI pentru a interveni urgent în acest caz și pentru a efectua verificări cu privire la gravitatea scurgerilor de informații din interiorul Poliției Iernut”, potrivit Sindicatului EUROPOL.

Reacție de la IPJ Mureș: Se fac verificări

Tot vineri, pe site-ul IPJ Mureș a fost postată o reacție în acest caz semnalat public. „Cu privire la aspectele apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, prin care se face referire la faptul că modul de exercitare a atribuțiilor de serviciu ale polițiștilor din cadrul Poliției orașului Iernut ar fi monitorizat ilegal de șeful ierarhic superior, precizăm următoarele:

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a dispus deja efectuarea de verificări, înainte de apariția în spațiul public a acestor aspecte, prin Biroul Control Intern, pentru clarificarea situației de fapt și luarea măsurilor legale în consecință”, se menționează de la nivelul IPJ Mureș.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri