15.9 C
București
luni, 20 martie 2023

Adio, Rabla la becuri: AFM oferă noi explicații

Publicat peAdministrația Fondului pentru Mediu (AFM) transmite că bugetul de 400 milioane lei pentru programul Rabla la becuri, votat anul trecut, a fost realocat pentru programul Casa Verde Fotovoltaice, potrivit unui răspuns al instituției la solicitarea Economedia.

Menționăm că bugetul alocat pentru derularea programului a fost realocat pentru Programul Sisteme Fotovoltaice, pentru care am primit extrem de multe solicitări de reluare.

De aceea, pentru anul acesta, bugetul AFM pentru panouri fotovoltaice este cel mai mare buget acordat pentru acest program de până acum și anume 2 miliarde de lei.

Rezultatele acestui program se transpun într-un timp foarte scurt în reducerea prețului la facturile de energie, ceea ce este foarte important în contextul energetic actual”, a transmis AFM pentru Economedia.

Explicații: „Se realizează o analiză pentru a se găsi cea mai bună variantă”

Reprezentanții instituției transmit, conform sursei citate, că, în această perioadă, se realizează o analiză pentru a se găsi cea mai bună variantă de desfășurare a acestui program:

„În acest sens, s-au purtat discuții și au fost dezbătute mai multe variante împreună cu Ministerul Mediului și Ministerul Muncii. Este luată în calcul varianta ca Programul Rabla pentru becuri să se adreseze persoanelor defavorizate deoarece ar fi normal ca banii publici să se ducă în zone unde este nevoie de sprijin financiar”, mai transmite AFM.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri