9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Administrația Putin, luată în râs de Casa Albă, după ce Serghei Lavrov a anunțat sancțiunile

Publicat peSancțiunile anunțate de către Serghei Lavrov, în această săptămână, reprezintă un nou motiv de glume la Casa Albă. Administrația de la Moscova a impus restricții pentru oficialii de rang înalt din SUA, iar Washingtonul a reacționat rapid pe această temă.

Jen Psaki, șef al biroului de presă de la Casa Albă, a ironizat marți, sancțiunile comandate de la Kremlin. Potrivit acestora, președintele și cercul său de influență vor avea interzis pe teritoriul Federației Ruse.

„Nu este o surpriză pentru voi (n.r. – ziariștii). Niciunul dintre noi nu plănuia excursii turistice în Rusia, niciunul nu avem conturi în Rusia. Așa că vom merge înainte”, a declarat Psaki, într-o conferință de presă, potrivit The Hill.

Inclusiv Jen Psaki a fost trecută pe „lista neagră”  a rușilor, pe lângă președintele Joe Biden, secretarul de stat Antony Blinken și mulți alți oficiali.

VEZI AICI lista completă a persoanelor vizate de sancțiunile Rusiei. 

Mai mult, în conferința de presă, Psaki a declarat că Ministerul rus de Externe a greșit numele președintelui Biden în actul oficial cu privire la sancțiuni. Ea a sugerat că sancțiunile i s-ar adresa tatălui președintelui SUA, decedat.

Joe Biden vine în Europa

Un summit extraordinar al NATO va avea loc săptămâna viitoare, pe fondul conflictului din Ucraina. Joe Biden, președintele SUA, va participa la întrunire.

Anunțul a venit de la misiunea SUA la NATO, printr-un mesaj pe Twitter. Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a convocat summitul pentru data de 24 martie, la Bruxelles.

„Președintele se va deplasa la Bruxelles, Belgia, la sfârșitul acestei luni, unde se va alătura summitului extraordinar al NATO din 24 martie pentru a discuta eforturile de descurajare și apărare în curs ca răspuns la atacul neprovocat și nejustificat al Rusiei asupra Ucrainei, precum și pentru a reafirma angajamentul ferm față de aliații noștri NATO”, a transmis administrația de la Casa Albă.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri