4.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

Admiterea la liceu 2023, un haos total. Când va fi publicată ierarhia elevilor pe judeţe, după gafa ministerului Educaţiei

Publicat peMinisterul Educației a publicat pe site-ul admitere.edu.ro ierarhia la nivel judeţean/a municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2023 și vor să se înscrie la liceu. După ce mai mulţi părinţi şi elevi au sesizat că ierarhia este greşită pentru că nu s-a respectat ordinea criteriilor de departajare, Ministerul Educaţiei a decis să retragă documentul.

„Când se va afişa această ierarhie pe judeţe a elevilor absolvenţi de clasa a VIII-a?”, a fost întrebarea adresată în această dimineaţă ministerului Educaţiei. Ei bine, răspunsul a fost că în cursul zilei de astăzi, pentru că acest calendar oficial aşa arată: data de 5 iulie ca fiind cea cu ierarhizarea elevilor pe judeţe. Au primit o veste bună iniţial, aseară elevii s-au bucurat în primă fază când au văzut listele afişate pe site-ul ministerului Educaţiei.

Listele afişate greşit, retrase de pe site-ul ministerului Educaţiei

Credeau că au mai mult timp pentru a se decide la ce liceu se vor înscrie, iată că nu a durat mult această fericire, pentru că listele erau afişate greşit şi au fost retrase de pe site-ul ministerului Educaţiei şi încă aşteptăm, la această oră şi listele nu sunt afişate. Mulţi elevi, peste 154.000, aşteaptă să vadă aceste liste, pentru că mâine e ziua crucială pentru ei, ziua în care completează fişele de înscriere la liceu. Practic, mâine îşi vor decide soarta pentru ce va urma în continuare la liceu.

E haos şi după afişarea rezultatelor de la contestaţii de la Evaluarea Naţională de ieri. Au fost elevi, 6 la nivel naţional, care au primit punctaje diferite după contestaţii, chiar şi cu diferenţe mai mari de 2 puncte. Peste 24.000 de contestaţii au fost înregistrate şi peste 7.000 de elevi au primit note mai mici faţă de cât luaseră iniţial. Rămâne de văzut cum se va rezolva această situaţie şi dacă elevii îşi vor putea completa fişele pentru liceu mâine. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Sursa: observatornews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri