26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Adunarea Generală a ONU a suspendat Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului / China a votat împotriva suspendării: „Va crea un nou precedent periculos” și „va produce consecințe grave”

Publicat pe


Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a votat pentru suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului în timpul unei reuniuni de joi, relatează CNN.

  • Rezultatul votului: „pentru” 93; „împotrivă” 24; abțineri 58.

Într-un proiect de rezoluție, Adunarea Generală a ONU a precizat că va „suspenda drepturile de membru al Consiliului pentru Drepturile Omului ale unui membru al Consiliului care comite încălcări grave și sistematice ale drepturilor omului”.

Adunarea Generală avea nevoie de un vot favorabil de două treimi pentru a elimina Rusia din Consiliu.

Înainte de vot, ambasadorul Chinei la ONU, Zhang Jun, a declarat că țara sa va vota împotriva acestei măsuri.

„A trata în acest fel calitatea de membru al Consiliului pentru Drepturile Omului va crea un nou precedent periculos” și „va produce consecințe grave”, a declarat Zhang, vorbind joi în cadrul reuniunii Adunării Generale a ONU.

„China face apel la toate părțile să lucreze împreună în aceeași direcție, astfel încât să creeze oportunități pentru pace și perspective de negociere. China va continua să mențină o poziție obiectivă și imparțială și să joace un rol responsabil și constructiv în această privință”, a adăugat Zhang.

Sursa foto: Twitter/ Antonio GuterresSursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri