12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Alegeri parmalentare în Ungaria. Alianța Fidesz-KDNP a lui Viktor Orban câștigă detașat, conform rezultatelor parțiale

Publicat pePremierul naţionalist al Ungariei, Viktor Orban, pare pregătit pentru al patrulea mandat consecutiv după alegerile legislative de duminică.

Alegătorii au sprijinit poziţia sa prudentă faţă de războiul Rusiei în Ucraina şi campania sa pentru valori creştine tradiţionale, notează Reurers.

Rezultatele preliminare, cu 36,3% din voturile listei naţionale a partidului numărate, au arătat că alianța Fidesz-KDNP condusă de premierul Orban este lider cu 58% din voturi, faţă de 30,4% pentru o coaliție formată din şase partide de opoziţie.

FIDESZ a fost, de asemenea, pe locul întâi în majoritatea circumscripţiilor uninominale, potrivit primelor rezultate, potrivit Agerpres.

Decalajul s-ar putea reduce, însă, odată ce sunt numărate circumscripţiile din oraşele mari unde opoziţia dispune de mai mult sprijin.

 

Sondaj: Alianţa Fidesz-KDNP ar putea avea 121 de mandate în parlament, iar opoziţia 77

În mod probabil alianţa Fidesz-KDNP va câştiga alegerile parlamentare din Ungaria, astfel că partidele de guvernământ vor obţine 121 de mandate potrivit sondajului efectuat de institutul Medián, a declarat Endre Hann, directorul executiv al institutului, după închiderea urnelor, pe canalul de televiziune RTL Klub, notează MTI.

Endre Hann a spus că, conform celui mai recent sondaj, 49% din alegătorii hotărâţi au votat pentru Fidesz-KDNP, tabăra premierului Viktor Orban, în timp ce 41% au votat opoziţia.

Potrivit estimărilor Medián, celelalte două partide, Partidul Câinilor cu Două Cozi din Ungaria şi Mişcarea Patria Noastră nu vor intra în parlament, potrivit News.ro.

Fidesz-KDNP va obţine 121 de mandate, un mandat va reveni reprezentantului minorităţii germane.

Coaliţia Democratică (DK) poate conta pe 21 de mandate, Jobbik (Mişcarea pentru o Ungarie Mai Bună) poate avea 16, Mişcarea Momentum 15, Partidul Socialist Ungar 12, iar partidul Dialog pentru Ungaria 8. Partidul Politica Poate Fi Altfel (LMP) obţine 5 locuri în urma unei convenţii încheiate cu DK, prin care aceasta din urmă asigură LMP numărul de deputaţi necesar pentru a forma un grup parlamentar.Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri