16.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Alegeri prezidenţiale în Coreea de Sud | Candidatul opoziţiei a câştigat

Publicat peCu peste 95% din voturi numărate şi cu Yoon în frunte, Lee a vorbit cu reporterii la sediul Partidului Democrat la începutul zilei de joi şi a recunoscut că a pierdut.

Campania electorală neobişnuit de acerbă a fost marcată de scandaluri şi calomnii, dar mizele politice sunt mari pentru această ţară de 52 de milioane de locuitori, scrie Reuters. 

Aproximativ 77% dintre cei 44 de milioane de alegători cu drept de vot din Coreea de Sud au votat pentru a alege liderul unei naţiuni al cărei statut global este în creştere, chiar dacă a fost zdruncinată de diviziuni de gen şi generaţionale, confruntându-se în acelaşi timp cu Coreea de Nord.

Câştigătorul trebuie să facă faţă provocărilor, inclusiv celui mai grav val de infecţii COVID-19 din Coreea de Sud, inegalităţii în creştere şi creşterii preţurilor locuinţelor, în timp ce navighează printr-o rivalitate tot mai tensionată între China şi Statele Unite.

De asemenea, alegătorii doresc ca noul preşedinte să elimine corupţia şi să continue negocierile pentru a reduce ambiţiile nucleare ale Coreei de Nord, informează Mediafax.

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri