-3.2 C
București
miercuri, 8 februarie 2023

Alegeri SUA: democrații câștiga în Nevada și vor controla Senatul

Publicat peCortez Masto l-a învins la limită pe contracandidatul republican Adam Laxalt, un fost procuror general al statului care a fost susținut de Donald Trump.

Odată cu victoria lui Masto, după ce senatorul democrat Mark Kelly a fost reales în Arizona, vineri seara târziu, democrații vor controla cel puțin 50 de locuri în Senat. Ca urmare, vicepreședintele Kamala Harris va avea votul decisiv în camera cu 100 de membri.

„America a arătat că noi credem în democrația noastră, că rădăcinile democrației sunt adânci și puternice”, a declarat într-o conferință de presă liderul majorității din Senat, democratul Chuck Schumer, potrivit Reuters.

În prezent, Senatul este împărțit în proporție de 50-50 între democrați și republicani. Senatul nou ales va depune jurământul pe 3 ianuarie.

Totuși, republicanii sunt aproape de a câștiga controlul Camerei Reprezentanților din SUA. Oficialii continuă să numere buletinele de vot de la alegerile de la mijlocul mandatului desfășurate marți în Statele Unite ale Americii.

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri