25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

Alertă la Capul Midia! O mină de război a fost descoperită în Marea Neagră: ”Au fost anunțate autoritățile de cooperare”

Publicat pe  • Mină de război, descoperită în Marea Neagră
  • Pescadorul românescu Olimpus 1 a făcut descoperirea
  • Autoritățile sunt în alertă

În această dimineață s-a descoperit o mină la 80 de kilometri de Capul Midia. În jurul orei 08:00, pescadorul românesc Olimpus 1 a făcut descoperirea. Comandantul a alertat în cel mai scurt timp autoritățile.

Alertă la Capul Midia

Autoritățile sunt în alertă, după ce în această dimineață a fost descoperită o mină de război la doar 80 de kilometri de Capul Midia. Autoritățile de cooperare, Direcția Hidrografica Maritima, MRCC, BREO au fost anunțate imediat.

Pescadorul OLIMPUS 1 va supraveghea mina de la distanta de siguranță pana la sosirea unei nave a MApN, potrivit primelor informații transmise de Forțele Navale Române. Potrivit aceleiași surse, este vorba despre o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 de mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia.

Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10. După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia”, au mai anunțat Forțele Navale Române.

Citește și: Armata lui Vladimir Putin a părăsit orașul de lângă centrala nucleară Cernobîl. Primarul Iuri Fomichev: ”Au terminat”

Sursa: spynews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri