4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Alertă meteo! Cod galben de vânt puternic și ninsori. Ce județe vor avea parte de încă un episod de iarnă

Publicat pe


Pentru început, ANM a emis o informare meteorologică pentru intervalul 3 aprilie, ora 10:00- 5 aprilie, ora 10:00, fenomenele vizate fiind de ninsori moderate cantitativ, vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol.

„Pe parcursul zilei de duminică (3 aprilie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (3/4 aprilie) în Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în jumătatea nordică a Moldovei temporar vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe arii restrânse moderate cantitativ, iar la munte va ninge.

Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade sub mediile multianuale. În noaptea de duminică spre luni (3/4 aprilie) și în noaptea de luni spre marți (4/5 aprilie) temperaturile minime vor fi preponderent negative, local sub -4 grade în special în nordul, centrul și nord-estul țării. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro

Citește și: Prognoza meteo până pe 10 aprilie. Cum va fi vremea în a doua luna de primăvară, în România

Cod galben de vânt puternic

Peteorologii au anunțat cod galben de intensificări ale vântului în perioada 3 aprilie, ora 10:00 – 3 aprilie, ora 22:00

„În intervalul menționat în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…60 km/h și izolat peste 70…75 km/h.
Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații de Curbură și în vestul Carpaților Meridionali, în special pe creste rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, spulberând zăpada”, au anunțat meteorologii.

Citește și: Prognoza meteo 3 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Cod galben de ninsori

Meteorologii au anunțat cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru intervalul 3 aprilie, ora 10:00 – 3 aprilie, ora 22:00.

Meteorologii au anunțat depuneri de zăpadă local în Carpații Orientali și Occidentali precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și
Neamț.

„Local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în zonele joase de relief din
județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă”, se arată în nunțul meteorologilor.

Totodată, în anunțul meteorologilor este precizat că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizările de vreme rea.

Prognoza meteo 3 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi…Sursa: a1.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri