14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

ALERTĂ METEO Cod Portocaliu de furtună pentru mare parte din țară. Cod galben în vest | VEZI HARTA

Publicat pe


Meteorologii au emis miercuri două avertizări cod portocaliu, respectiv cod galben, de furtuni puternice, pentru cea mai mare parte a țării, valabile după orele prânzului.

Foto Shutterstock

Cod Galben de furtună

Astfel, în intervalul 5 iulie, ora 12 – 6 iulie, ora 02.00, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Munteniei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

În următoarele zile fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi în majoritatea zonelor țării.

cod porto 5 iulie jpg

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică

Potrivit ANM, în intervalul 5 iulie, ora 14 – 5 iulie, ora 23, în zona de munte, sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…70 l/mp.Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri