1.1 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Alerte cu bombă în Chişinău

Publicat pePoliţia din capitala Republicii Moldova, Chişinău, investighează o serie de alerte cu bombă care au avut loc luni în mai multe locaţii, inclusiv la Curtea Supremă a ţării şi la aeroportul internaţional, au anunţat autorităţile.

Poliţia a precizat că cele nouă ameninţări cu bombă au vizat, de asemenea, centre comerciale, spitale şi unităţi medicale.

Ameninţările de luni urmează celor peste 40 de incidente similare care au afectat mica naţiune din afara Uniunii Europene în luna iulie, mai mult de jumătate dintre acestea vizând aeroportul din Chişinău şi provocând perturbări grave ale serviciilor, potrivit AP.

Niciuna dintre zecile de alerte recente din Republica Moldova, care are graniţă comună cu Ucraina, ţară aflată în război, nu s-a dovedit a fi adevărată. Nu a fost descoperit niciun explozibil şi nimeni nu a fost încă acuzat. Cu toate acestea, securitatea aeroporturilor a fost consolidată.

Prim-ministrul moldovean Natalia Gavriliţa a declarat într-un interviu recent pentru Radio Moldova că unele dintre ameninţări au fost localizate la adrese I.P. din Rusia şi Belarus, dar că acestea ar fi putut fi manipulate. Ea a adăugat că au fost făcute solicitări către aceste ţări pentru a investiga.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri