13.2 C
București
duminică, 25 februarie 2024

Alex Florența, șeful Parchetului General, vrea mai mulți procurori care să ancheteze magistrații, spune ministrul Justiției/ Gorghiu anunță un act normativ pentru posturilor vacante: ”O propunere din partea procurorului general”

Publicat pe


Alex Florența, șeful Parchetului General, vrea mai mulți procurori care să ancheteze magistrații, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, luni seară, la Digi24. Cu această ocazie, Gorghiu a anunțat un act normativ care să ajute la ocuparea posturilor vacante: ”E o propunere venită din partea procurorului general”, a mai spus aceasta.

  • ”Am discutat cu tot sistemul (…), dar da, este un blocaj. E o propunere venită din partea procurorului general care să îmbunătăţească ocuparea acelei scheme. Sunt trei din 14 la Parchetul General, dar, per total, schema de procuror care anchetează dosarele cu magistraţi este de 59, din care sunt ocupate 40. Adică o treime sunt vacante (…)”, a spus Gorghiu.

Ministrul Justiției a mai spus că marți va pune în transparență decizională un act normativ care va ajuta la ocuparea posturilor vacante din Secția Specială care astăzi funcționează în cadrul Parchetului General:

  • ”Sunt…Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri