10.6 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Alexandru Rafila, despre noul an școlar: ”Dacă un copil este infectat, trebuie să stea cinci zile la domiciliu, în izolare”

Publicat pe


Sursă foto: Pixabay

Advertisement

Alexandru Rafila a venit cu noi informații referitoare la viitorul an şcolar, precizând că este recomandat ca elevii să poarte masca.

Cu toate acestea, portul măștii nu este impus, iar, în noul an, şcolar nu va fi nevoie de aviz epidemiologic.

Ministrul Sănătății a vorbit despre siguranța elevilor, explicând că, în cazul în care un copil este infectat cu coronavirus, acesta trebuie să stea cinci zile la domiciliu, în izolare.

Alexandru Rafila le recomandă elevilor care merg la şcoală cu mijloacele de transport în comun să poarte masca sanitară

Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor la şcoală să fie cât mai sigură. Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire, ar fi o minciună, dar important este să fie cât mai puţine şi dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare. Cred că asta trebuie să fie filosofia”, a afirmat ministrul Sănătăţii, miercuri seară, potrivit Antena 3.

Deși există o scădere importantă a cazurilor noi și a deceselor, ministrul Sănătății nu a exclus din calcul apariția unor noi cazuri de Covid-19

Ieri, 24 august, au fost 3.963 de români diagnosticați cu noul coronavirus, iar 29 de persoane au murit, potrivit raportului transmis miercuri de Ministerul Sănătății.

801 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 235 persoane au fost reconfirmate pozitiv, se arată în comunicat.

AdvertisementSursa: zin.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri