29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Alfred Simonis despre votul PSD în Consiliul Local: Am votat demiterea unor liberali “incompetenţi, posibil corupţi”

Publicat pe


Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis afirmă că e absolut normal ca social-democraţii din Consiliul Local să voteze înlocuirea unor liberali “incompetenţi, posibil corupţi” din CA la STPT. Simonis spune că alianţa cu USR a fost doar de conjuctură pentru evitarea intrării în faliment a STPT.

La votul de demitere al vechiului Consiliu de Administraţie al STPT, ulterior la numirea altor membri pe locurile rămase vacante, în Consiliul Local s-a format o majoritate surprinzătoare între USR şi PSD, la care s-a adăugat, evident, şi liberalul dizident Raul Ambruş. Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, afirmă că nu este vorba de o nouă alianţă care să funcţioneze în viitor în CL Timişoara, ci doar un vot de moment. El a menţionat că STPT a fost condusă timp de zece ani doar de “liberali incompetenţi”, iar rezultatul se vede: societatea este în pragul falimentului.

“Din 2012, STPT, dar şi alte societăţi din subordinea Consiliului Local, au fost conduse exclusiv de liberali. De ce crede dl Nica (preşedintele PNL Timiş – n.a.) că nu vom vota demiterea acestor consilii de administraţie, în care au intat doar incompetenţi de la PNL, posibil şi corupţi? STPT, la fel ca şi Colterm este în pragul falimentului, după ce a fost condus doar de liberali. Votul PSD a fost foarte normal şi o vom mai face. Repet, a fost împotriva unor oameni incompetenţi, potenţial corupţi”, a declarat Simonis pentru deBanat.

El face referire la faptul că, într-adevăr, vechiul Consiliu de Administaţie era confiscat de membri PNL, preşedinte fiind un persoaj extreme de controversat, Cosmin Buboi, care şi-a luat Bacalaureatul la 38 de ani. Pe de altă parte, Simonis a declarat că la fel ar face şi în cazul unor consilii de administraţie dominate de USR-işti.

“Dacă PNL reuşeşte să-l demită pe Raul Ambruş din Consiliul Local, vom vota alături de liberali demiterea unor consilii de administraţie formate din USR-işti”, a mai spus Simonis.

El face referire la posibilitatea ca Ambruş să fie demis din CL Timişoara, după ce a fost exclus din PNL. Procedura este însă una mai greoaie, dar se discută despre apariţia unei noi legi care să facă mai uşoare aceste formalităţi

 

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri