19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Alfred Simonis, dezlănţuit la adresa lui Alin Nica şi Raluca Turcan: “Programul Timișoara Capitală Culturală Europeană a ajuns bătaia de joc a unor politicieni”

Publicat pe


După primarul Dominic Fritz, şi liderul PSD Alfred Simonis o atacă dur pe Raluca Turcan, care ales să premieze incompetenţa, printr-o Ordonanţă de Urgenţă referitoarea la Programul Timișoara Capitală Culturală Europeană. Preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, Simonis promite că lucrurile nu vor rămâne aşa, ordonanţa urmând să fie modificată în parlament.

Printr-o Ordonanţă de Urgenţă, Ministerul Culturii a prelungit termenul până când pot fi finalizate investițiile de infrastructură co-finanțate de guvern. Schimbarea regulilor vine după ce Consiliul Judeţean condus de PNL-istul Alin Nica nu a reuşit să cheltuie fondurile alocate programului. În schimb, fiindcă a respectat termenele date iniţial, Primăriei Timişoara i se retrag 40 de milioane de lei. Acest lucru l-a revoltat şi pe liderul PSD Alfred Simonis.

“Programul Timișoara Capitală Culturală Europeană a ajuns bătaia de joc a unor politicieni care nu înțeleg importanța acestui proiect, care gândesc cinic și doar în scop electoral”, afirmă liderul PSD

El afirmă că în mandatul fostului ministru al Culturii, Lucian Romașcanu, a colaborat îndeaproape atât cu ministerul, cât și cu autoritățile locale pentru implementarea rapidă a proiectelor finanțate pentru Timișoara CCE.

“Părea că am găsit tot timpul înțelegere și bunăvoință din partea tuturor celor implicați. Condus de o echipă mai mult decât incompetentă, în frunte cu Alin Nica, Consiliul Județean Timiș nu a reușit să cheltuie fondurile alocate programului și a avut nevoie de o Ordonanță de Urgență pentru prelungirea termenului de folosire a banilor până anul viitor, adică până când Timișoara nu va mai fi Capitală Culturală Europeană. Mai mult, după OUG, printr-o adresă, Ministerul Culturii solicită Primăriei Timișoara, instituție care a folosit sumele primite, să returneze banii alocați până acum, suma ridicându-se la aproximativ 40 de milioane de lei, pe motiv că aceștia au fost cheltuiți înainte de emiterea Ordonanței de Urgență a Guvernului care prevede prelungirea termenului limită de cheltuire a sumelor alocate până în 2024. Noaptea minții!”, arată Simonis.

Simonis spune că lucrurile nu pot rămâne aşa fiindcă n u e normnal ca nişte politicienbi incompetenţi săp să sabhopteze programul, iar Ordonanţa de Urgenbţă va fi modificată în parlament.

“Lucrurile nu vor rămâne așa, vă asigur! Nu putem lăsa ca politicieni incompetenți să saboteze un astfel de proiect doar pentru a putea da vina pe alții și a puncta electoral. Această Ordonanță de Urgență va fi modificată în Parlament în cel mai scurt timp pentru ca programul Timișoara Capitală Culturală Europeană și timișorenii să nu aibă de suferit. Astfel de acțiuni orchestrate de menestrelul Alin Nica trebuie să înceteze, pentru că acesta nu este singurul proiect sabotat de președintele Consiliului…Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri