12.7 C
București
luni, 27 martie 2023

Aliatul lui Putin dezminte că furnizează arme Rusiei. Pe cine amenință cu repercusiuni pentru fake news

Publicat pe


Coreea de Nord a negat că trimite armament rușilor, după acuzații din mai multe direcții că ajută regimul de la Kremlin în războiul din  Ucraina. Statele Unite au relatat că Phenian furnizează grupului paramilitar Wagner obuze și rachete, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al executivului american, John Kirby, publicând imagini cu presupuse vagoane ruseşti care se întorc din Coreea de Nord încărcate cu echipament militar.

Coreea de Nord respinge acuzațiile SUA

Nord-coreenii dezmint că au furnizat arme Moscovei, după ce Statele Unite au declarat că statul cu arme nucleare a furnizat rachete și obuze grupului militar privat al Rusiei, Wagner. Ulterior, SUA au desemnat oficial Wagner drept „organizaţie criminală transnaţională” şi au spus că vor transmite aceste înregistrări către ONU, în cadrul sancţiunilor împotriva Coreei de Nord.

La începutul acestei săptămâni, președintele american Joe Biden a promis Ucrainei 31 de tancuri Abrams, una dintre cele mai puternice și sofisticate arme din armata americană, pentru a ajuta Kievul să lupte împotriva invaziei Moscovei. Mișcarea a atras, vineri, o mustrare din partea lui Kim Yo Jong, sora puternică a liderului nord-coreean Kim Jong- n, acuzând Washingtonul că „depășește și mai mult linia roșie” prin trimiterea tancurilor în Ucraina.

Duminică, un înalt reprezentant al guvernului de la Phenian a denunţat ceea ce a numit o „încercare stupidă de a justifica” viitoarele transporturi de arme americane spre Ucraina (31 de tancuri Abrams).

Imagini din satelit publicate de SUA

Regimul de la Phenian dezminte că furnizează arme Rusiei

Potrivit agenţiei oficiale de presă KCNA, directorul general al Departamentului nord-coreean pentru afaceri americane, Kwon Jong Gun, a respins „acest zvon complet fals” şi a amenințat Statele Unite cu un „rezultat cu adevărat nedorit”, dacă vor continua să îl răspândească.

„A încerca să ne pătezi imaginea, fabricând ceva care nu există, este o provocare serioasă, care nu poate fi permisă niciodată şi nu poate decât să declanşeze o reacţie”, a avertizat el.

Sora influentă a lui Kim Jong-un, avertisment pentru Washington

Vineri, Kim Yo Jong, sora liderului suprem Kim Jong-un, a criticat, la rândul său, promisiunile americanilor de a trimite arme în Ucraina, acuzându-i că „trec şi mai departe de linia roşie”.

În afară de Siria şi Federația Rusă, Coreea de Nord este singura ţară care a recunoscut independenţa regiunilor Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei, pentru a justifica agresiunea împotriva țării vecine.

Rusia, care este unul dintre cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, s-a arătat contra înăspririi sancţiunilor internaţionale împotriva Coreei de Nord şi chiar a cerut să fie relaxate din motive umanitare.

Sursa: playtech.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri