-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Alina Gorghiu susține că un sfert dintre bucureșteni au consumat droguri: „Eu nu folosesc aceste cifre ca să sperii pe cineva”

Publicat peAlina Gorghiu (PNL), ministrul Justiției, a declarat, joi, că România are o problemă cu traficul și consumul de droguri și, citând dintr-un raport al Agenției Naționale Antidrog, a spus că un sfert dintre bucureșteni au consumat.

Alina Gorghiu: Consumul de droguri e tot mai răspândit

„O spune Agenția Națională Antidrog, și bănuiesc că intuiți că atunci când este întrebată o persoană, nu întotdeauna este onestă cu privire la un răspuns care ar putea să-i creeze un prejudiciu. (…)

Sunt bine peste un milion de români care la un moment dat în viața lor au consumat un anumit tip de droguri. Aș spune că mai bine de două milioane. Cred că e puțin forțat să vă dau un număr. Agenția Națională Antidrog spune așa – categoria de vârstă 15-64 sunt un milion și, spre un milion jumate la nivelul lui 2022”, a declarat Alina Gorghiu, pentru Digi24.

Potrivit ministrului, aceeași instituție a concluzionat că de la an la an aproape se dublează comportamentul de consum.

„23,7%, deci 24%, conform raportului oficial al Agenției Naționale Antidrog, în regiunea București-Ilfov au consumat droguri. Dar sondajul Avangarde din august anul acesta, la întrebarea „Dumneavoastră personal știți pe cineva care consumă ocazional sau permanent droguri ușoare sau puternice?”, 21% dintre bucureșteni răspund „Da”, 28% din grupa de vârstă 18-30 de ani răspund „Da”. Să facem un calcul, cât ar însemna acel procent de 24% în 2019, din regiunea București-Ilfov. Păi, sunt câteva milioane, dacă ne uităm acum. Eu cred că a crescut procentul acesta”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Ministrul a precizat apoi că nu prezintă aceste cifre „ca să sperii pe cineva”, ci pentru a atrage atenția că e nevoie de soluții.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri