28.6 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022

Altă agitație în adunătura liberală

Publicat peToate înfrîngerile au în ele ceva trist. Chiar și cele meritate. Golesc de forță un personaj sau o grupare și îngroapă o iluzie. Vasilică Cîțu a fost minimalizat și umilit în așa hal încît n-a avut nici în fața cui să-și dea demisia și nici de la cine să își ceară iertare. Sau cui să mulțumească pentru scurta lui șefie penibilă și lipsită de glorie. Pe scările PNL, fără nici un susținător, părăsit și de al doilea caricatural al PNL, gogomanul Dan Vîlceanu, Vasilică a plecat cu coada între picioare ca un cîine plouat.

Vasilică Cîțu și-a imaginat că dorința lui Iohannis de a-l debarca pe Ludovic Orban îi va aduce putere, iar puterea va scoate din el talent, pricepere, tact, vocație politică și inteligență. Bietul Florin Cîțu nu realizează nici acum penibilul situației sale. Că a fost folosit de Alina Gorghiu și Lucian Isar care l-au convins pe președintele Iohannis că bîlbîitul este omul potrivit pentru toate aranjamentele lor. Ale lor, nu ale liberalilor care au înțeles repede că finanțistul jegărit Vasilică s-a umflat în pene, se crede mare și are planurile și prietenii săi. Liberalii s-au mai înșelat o dată, crezînd că Vasilică este omul pe care-l pot învîrti pentru interesele lor. De fapt, de ani buni, liberalii n-au fler și nu pricep că orice om care ajunge la putere îi prinde gustul și o ia pe drumul său, ignorîndu-i pe cei care l-au ajutat să cîștige.

Ei au căutat mereu un om pe care să-l folosească și s-au trezit folosiți de acesta.

Din această viclenie ieftină se va trage și debilizarea progresivă a partidului liberal.

Ce urmează? Încercarea de a pune partidul la remorca generalului pus de Iohannis să gestioneze banii guvernului s-ar putea să țină cît a ținut și Cîțu. Poate ceva mai mult. Dar cu aceleași consecințe. Și pentru PNL și pentru țară! Nu vreau să insinuez că Nicolae Ciucă este o catastrofă. Este doar un modest ofițer lipsit de echipă, de consilieri, de experți și de un partid animat de o idee. Cei rămași din conducerea liberală a lui Vasilică Cîțu nu sunt buni nici măcar de un SRL cinstit. Toate vedetele liberale, începînd cu Rareș Bogdan, cu Bode și cu Flutur, cu Alina Gorghiu și cu Turcan nu sunt decît niște caricaturi politice. Ei ar putea face bani numai din mufări la contractele cu statul. Adică prin fraudare cu acte în regulă de la bugetul României.

Încercați să vă aduceți aminte cum au făcut bani Elena Udrea și Vasile Blaga, Adriean Videanu și Pinalti, Anca Boagiu și toată banda politică din PNL, mascată acum într-un soi de adunătură liberală!

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri