2.4 C
București
vineri, 3 februarie 2023

Am bătut palma cu Azerbaidjan

Publicat peCompania de stat Romgaz și societatea Socar Trading, filiala companiei naționale petroliere a Republicii Azerbaidjan, au semnat în 16 decembrie 2022, primul contract individual pentru livrarea de gaze naturale azere în România.

Contractul individual permite livrări planificate de gaze naturale începând cu 1 ianuarie 2023, prin Coridorul Sudic, utilizând capacitățile de transport ale conductelor TAP, IGB, precum și ale sistemelor de transport ale Bulgariei și României. Contractul are la bază un acord cadru încheiat recent de cele două companii, pe termen nelimitat.

Prin semnarea acestui contract se asigura posibilitatea accesării unor cantități de gaze naturale azere pentru acoperirea potențialelor nevoi de consum cu gaze naturale din import. Contractul deservește astfel obiectivele strategice de siguranță în aprovizionarea cu gaze naturale și de diversificare a surselor. România își asigură un sfert din consum din importuri, în special din Rusia.

Acordul cadru privind livrarea de gaze naturale azere cât și acest prim contract individual reprezintă rezultatul unei excelente colaborări dintre S.N.G.N. ROMGAZ S.A. și compania SOCAR, colaborare inițiată încă la începutul acestui an și oficializată prin semnarea unui Memorandum de Înțelegere în luna iunie. Părțile își propun continuarea relațiilor de cooperare și perfectarea mecanismelor de livrare a gazelor naturale azere pe piață din România.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri