6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

Ambasada SUA la București, informată despre cazul disidentului Ursu

Publicat peReprezentanţii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc s-au întâlnit, vineri, cu ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, prilej cu care IICCMER a prezentat, printre altele, evoluţia cazului Ursu, împreună cu analiza din perspectivă istorică a motivării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

„Echipa IICCMER a prezentat evoluţia cazului Ursu, împreună cu analiza din perspectivă istorică a motivării Înaltei Curţi. Totodată, a fost discutată şi evoluţia în justiţie a sesizărilor penale privind Căminele-spital pentru copii, sesizări depuse de IICCMER în 2017, respectiv 2018, precum şi cea a investigaţiilor privind crimele şi abuzurile comise pe linia de frontieră a României înainte de 1989”, informează IICCMER, într-un comunicat.

Delegaţia Ambasadei SUA, din care au mai făcut parte Traver Gudie, consilier politic, şi Anne-Marie Blăjan, specialist politic, a fost întâmpinată la sediul IICCMER de preşedintele executiv Daniel Şandru, alături de experţii Dalia Bathory, Luciana Jinga şi Ştefan Bosomitu.

În cadrul întâlnirii, diplomatului american i s-a prezentat şi proiectul Memorialului „Închisoarea Tăcerii” din Râmnicu Sărat şi Centrului Educaţional privind Istoria Comunismului în România, istoricul penitenciarului, conceptul curatorial şi stadiul de implementare a acestuia.