4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Ambasadorul României i-a informat pe aliații NATO cu privire la fragmentele celei de-a treia drone similare cu cele folosite de Rusia/ Oficial: NATO nu deține informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat

Publicat pe


Ambasadorul României i-a informat miercuri, în cadrul reuniunii ordinare a Consiliului Nord-Atlantic, pe aliații NATO cu privire la continuarea atacurilor Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea României, a declarat, miecuri, un purtător de cuvânt al Alianței.

Potrivit sursei citate, Ambasadorul României a informat Aliații că pe teritoriul României au fost identificate, pentru a treia oară, fragmente de drone similare cu cele folosite de Rusia.

”Autoritățile române rămân în alertă și desfășoară o anchetă completă. NATO nu deține informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat. NATO este solidară cu aliatul nostru, România. Secretarul General a vorbit cu președintele Iohannis în weekend și continuăm să monitorizăm situația în strânsă legătură cu autoritățile române”, a declarat Dylan White, purtător de cuvânt al Alianței.

Context

A treia dronă prăbușită în România și găsită miercuri de militari la circa 15 km de granița cu Ucraina, lângă comuna tulceană Nufăru aflată la 8 km de Tulcea, este similară cu cele folosite de armata Rusiei, a anunțat miercuri Ministerul Apărării Naționale. Rusia utilizează în atacurile asupra Ucrainei atât drone produse intern, cât și drone iraniene Shahed, numite și drone kamikaze.

Rezultatul a fost comunicat după primele teste realizate de echipa mixtă de cercetare și verificare. ”Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanțelor producerii acestui incident”, arată MApN.

Ministerul Apărării Naționale arată că ”atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniței cu România, sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional”.

Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri