26.1 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Ambasadorul Ucrainei la ONU: Rusia continuă să sfideze „normele legii internaționale privind acțiunile umanitare”

Publicat peSergiy Kyslytsya, ambasadorul ucrainean la ONU, a comparat invazia Rusiei în Ucraina cu modul în care Germania a sfidat „normele internaționale privind ajutorul umanitar în timpul de conflict” în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Trupele rusești au blocat numeroase încercări ale autorităților ucrainene de a evacua civilii, prin coridoare de evacuare”, a declarat Sergiy Kyslytsya, potrivit CNN.

Ambasadorul a spus că ucrainenii vor putea să fugă din calea războiului de abia după ce Rusia va înceta focul și va respecta încetarea bombardamentelor.

Sergiy Kyslytsya a declarat că este „terifiant” cum trupele ruse au deschis focul asupra celor evacuați, după ce ambele țări au convenit cu privire la coridoarele umanitare.

Infrastructura Ucrainei, făcută una cu pământul

Duminică, ambasadorul a anunțat că 34 de spitale au fost distruse complet în Ucraina. OMS a raportat că 6 medici ucraineni au fost uciși și 11 răniți ca urmare a bombardamentelor ruse.

Sergiy Kyslytsya a anunțat de asemenea că 211 școli ucrainene au fost distruse, în urma războiului cu rușii.

„Rusia poartă întreaga responsabilitate pentru uciderea și rănirea oamenilor nevinovați, distrugerea infrastructurii civile și compromiterea evacuării în siguranță a ucrainenilor și cetățenilor străini”, a acuzat ambasadorul.

Vasily Nebenzia, ambasadorul rus la ONU, i-a răspuns lui Sergiy Kyslytsya, spunând că autoritățile ruse au fost de acord să înceteze focul, marți dimineața, de la ora 10:00, ora locală a Moscovei, pentru evacuarea celor din Kiev, Cernăuți, Sumy, Karkhiv și Mariupol.

„Colegii mei ucraineni au spus să Ucraina este gata să conlucreze în această direcție, dar să vedem ce răspuns primim de la autoritățile ruse”, a declarat Nebenzia.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri