11.8 C
București
marți, 21 martie 2023

Analist: E de așteptat un răspuns „ferm” al SUA la prăbușirea dronei

Publicat peUn analist militar notoriu spune că „ era de așteptat un răspuns „ ferm” al SUA la prăbușirea dronei”.

Armata americană a declarat că un avion de luptă rus a tăiat elicea uneia dintre dronele sale spion și a făcut-o să se prăbușească în Marea Neagră marți (14 martie). Tom Karako, membru senior al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale, a numit incidentul o provocare, conform Reuters.

 „ Se pare că, cu siguranță, un pilot rus se plimba și încerca în mod deliberat să distrugă ceea ce spun ei că este o dronă MQ 9 americană deasupra Mării Negre”, a spus Tom Karako, coleg senior la Centrul de Studii Strategice și Internaționale din Washington, D.C. „Și, deci, aceasta este o provocare. Probabil că este ceva asemănător unui test”.

Un răspuns ferm al SUA la prăbușirea dronei în Marea Neagră era de așteptat după ce un avion SU-27 a lovit elicea acesteia

Pentagonul a spus că unul dintre avioanele rusești Su-27 a lovit elicea dronei, făcând-o inoperabilă, în timp ce ministerul rus al apărării a acuzat „manevrarea ascuțită” a dronei fără pilot pentru accident și a spus că avioanele sale nu au intrat în contact.

„ Cred că numărul 1 va fi fermitatea și claritatea cu care Statele Unite răspund”, a spus Karako. „Să fim de acord că nu vrem ca propria noastră slăbiciune sau indecizie aici să fie percepută de ruși ca o încurajare pentru a încerca altceva”.

Pentagon: O dronă militară americană s-a prăbușit după ce a fost interceptată de Rusia

De la Pentagon s-a anunțat că o dronă militară americană s-a prăbușit după ce a fost interceptată de Rusia deasupra Mării Negre.

Armata Statelor Unite a fost forțată să-și prăbușească drona de supraveghere MQ-9 Reaper din cauza daunelor cauzate când a fost lovită de un avion rusesc, a anunțat marți Pentagonul.

Pentagonul a spus că unul dintre avioanele rusești Su-27 a lovit elicea dronei, făcând-o inoperabilă, în timp ce ministerul rus al apărării a acuzat „manevra ascuțită” a dronei fără pilot pentru prăbușire și a spus că avioanele sale nu au intrat în contact cu aceasta.

O dronă militară americană s-a prăbușit după ce a fost interceptată de Rusia, iar pagubele suferite nu au dat altă soluție

„ Din cauza pagubelor, am fost în situația de a trebui să ne prăbușim, în esență, în Marea Neagră”, a declarat generalul de brigadă Pat Ryder reporterilor, adăugând că drona era practic imposibil de manevrat după avarie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri