21.5 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Analiza lui Titi Aur a accidentului din Pasajul Unirii. „Un șofer care conduce de 16 ore este echivalentul unui șofer aproape de starea de ebrietate. Este clar vinovat”

Publicat peSambata, 24 Decembrie 2022, ora 19:04

267 citiri

Pilotul Titi Aur a analizat accidentul produs la intrare în Pasajul Unirii din Bucureşti,în care o persoană a murit, iar alte 22 de au fost rănite. Iată concluziile.

„În accidentologie se vorbește despre regula șvaițerului. Ne imaginăm o bucată de cașcaval, acel cașcaval cu găuri, tăiată în mai multe felii.

Fiecare felie înseamnă ceva, pregătirea șoferului, starea drumului, starea vremii, oboseală și așa mai departe.

Accidentul se întâmplă de obicei când un fascicul de lumină imaginar trece practic prin mai multe felii sau chiar prin toate.

Deci sunt mai multe lucruri coroborate. Ce pot să observ aici? Un șofer care conduce de 16 ore este echivalentul unui șofer aproape de starea de ebrietate”, a declarat Titi Aur, potrivit antena3.ro.

Pilotul este de părere că șoferul se face vinovat de tragedie.

„Cea mai periculoasă zonă este când eşti aproape de finiș pentru că organismul se relaxează, creierul spune am ajuns şi deja începe relaxarea și nu mai observi, nu mai vezi nimic, eşti cel mai pasibil de accident.

Șoferul este clar vinovat, neinstruit, n-a fost atent, erau indicatoare de limitare… Avea acel limitator care l-a anunțat, a lovit autocarul.

Deci șoferul este clar vinovat. Se încadrează în categoria șoferi români, deși este grec, este neinstruit, n-a ținut cont de conducere defensivă, de prevenție”, a spus Titi Aur.

Pilotul a adăugat: „și drumul, infrastructura are o parte de vină, s-a transformat într-o capcană care a ucis. Acolo trebuie studiat ce trebuie făcut că nu se mai repetă astfel de situații”.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri