27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Anchetă DNA la Poșta Română vizând angajări, deplasări în străinătate, dar și diverse contracte / Ce spune compania

Publicat pe


Direcția Națională Anticorupție a solicitat Poștei Române furnizarea mai multor documente, între care contrate de muncă ale mai multor angajați, dar și contracte de servicii încheiate de companie cu mai multe firme, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro.

Posta RomanaFoto: Posta Romana

Conform surselor citate, DNA a trimis o solicitare Poștei pentru ca până miercuri să îi pună la dispoziție o serie de documente, în cadrul unui dosar penal vizând compania.

Între altele, procurorii cer:

  • contractele de muncă și alte contracte de colaborare încheiate de Poștă cu mai multe persoane
  • un contract de credit
  • mai multe contracte de servicii, între care cele pentru telefonie fixă încheiate și achhitate de Poșta Română după data de 17 februarie
  • documentele privind achiziția de schimbare de către companiei a tehnologiei de telefonie fixă
  • toate documentele privind deplasările în străinătate în perioada 2021-2022

Ce spune Poșta Română despre ancheta DNA

Poșta Română a transmis, miercuri, că a primit o solicitare de documente din partea Direcției Naționale Anticorupție, toate cu circuit intern, pe care le va transmite instituției.

  • „Compania își respectă toate obligaţiile impuse prin lege şi gestionează cu atenție și seriozitate toate proiectele pe care le realizează. Totodată, Poşta Română colaborează cu orice autoritate de control abilitată şi este deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa.
  • Poșta Română, una dintre cele mai mari companii deținute de statul român, este o entitate verificată în mod frecvent de către instituțiile de control și considerăm firești aceste demersuri. Menționăm că o parte dintre documentele solicitate recent de DNA au o vechime de peste 30 de ani.
  • Totodată, managementul actual al companiei își desfășoară activitatea cu integritate, responsabilitate și grijă pentru toate resursele aflate în proprietatea Poștei Române. Așa cum a demonstrat, până acum, actualul management acționează cu transparență și acordă tot sprijinul instituțiilor statului român”, susține compaia de stat.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri