29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Andrei Baciu: Milioane de doze de vaccin nu au fost nefolosite

Publicat pe


Andrei Baciu (Curs de guvernare)

În România au rămas milioane de doze de vaccin nefolosite, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

„Comisia Europeană a făcut acorduri cu cele șase companii. Norocul a făcut ca cinci din șase să facă vaccinuri eficiente. S-au luat 4 miliarde de doze la nivel european, astfel încât oricare ar fi scenariul, populația europeană să aibă acces prioritar la vaccin. (…) Noi am amânat livrarea dozelor atunci când am constatat că aveam stocuri suficiente. De asemenea, s-au făcut și diverse acte de vânzare sau de donație. Sunt multe exemple, iar cel mai important au fost distribuite doze de vaccin către Republica Moldova”, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, Platforma RO Vaccinare va fi transferată către Ministerul Sănătăţii şi va continua să funcţioneze şi să furnizeze toate informaţiile legate de imunizarea anti-COVID.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) va fi desfiinţat, a anunțat  secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. El a precizat că românii se vor putea vaccina la medicul de familie. El a declarat că în prezent există 227 centre de vaccinare active.

„Desființarea CNCAV este un moment important. Vaccinarea va continua pentru cei care vor dori să se vaccineze, dar se va face transferul de la o campanie către o activitate clasică de vaccinare. Dar procesul în sine va continua. În momentul de față avem 227 de centre active și suplimentar avem posibilitatea să ne vaccinăm și la medicii de familie. Transferăm activitatea de vaccinare la medicii de familie. Noi o să pregătim o hartă unde să fie toate adresele și toate locațiile. Nu va fi nevoie să te vaccinezi la propriul  medic de familie, dacă medicul tău de familie nu vrea să facă vaccinul antiCovid”, a spus Andrei Baciu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a precizat că în prezent nu mai este nevoie de o campanie de vaccinare desfășurată la nivel național.

nImunizarea împotriva Covid-19 continuă. Andrei Baciu vine cu precizăriSursa: zin.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri