20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Andrei Lupu: Guvernul Ciucă-Ciolacu a finalizat cu puțin timp în urmă „reforma Justiției” mult dorită de Liviu Dragnea

Publicat pe


Deputatul Andrei Lupu (Reper) critică într-un comunicat de presă adoptarea de către guvernul Ciucă a proiectelor legilor justiției, pe care le caracterizează drept ”„reforma Justiției mult dorită de Liviu Dragnea”.

”Așa cum arată astăzi majoritatea parlamentară, va fi probabil un concurs cine susține cu mai mare tărie proiectele: pesediștii, departe de a fi scăpat de reflexele antijustiție, sau peneliștii dornici să arate susținere pentru ministrul Predoiu și să intre în grațiile Cotroceniului”, arată Lupu.

El susține că ”ambasada SUA și Comisia Europeană sunt astăzi mult mai preocupate de asigurarea unui front unit pentru războiul din Ucraina ca să mai tragă de urechi Guvernul României”.

”Cum va putea o majoritate a parlamentarilor să voteze un pachet de legi care are drept simbol eliminarea din legislație a frazei „Direcția Națională Anticorupție este independentă în raport cu celelalte autorități publice”, esență a întregii reforme pentru alinierea la standardele europene? Cum vor putea vota o lege care elimină independența DNA și DIICOT, făcându-le simple anexe ale Parchetului General și trecându-le în subordinea Procurorului General, numit politic, când nici măcar Dragnea și Tudorel Toader nu au avut curajul să facă asta? Metaforic sau nu, avem de-a face cu o feudalizare a Justiției române. Sistemul va fi condus de câțiva oameni desemnați politic sau ca urmare a unor lupte de culise, față de care politicul se va putea cu greu ține deoparte. În subordinea lor, totul este controlat direct sau indirect – vicepreședinții de instanțe sau șefii de secții nu pot ajunge în funcții fără acordul președintelui – promiți loialitate, primești postul; promovarea la o instanță superioară se face pe bază de interviu: intri în grațiile viitorului șef și promiți să nu superi, primești postul”, susține deputatul Andrei Lupu.

Citește și…Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri