11.5 C
București
duminică, 19 mai 2024

Angajații din Asistența Socială și Protecția Copilului susțin că majorarea salariilor de bază cu 5% a dus la diminuarea venitului net

Publicat peÎn jur de 100 de membri ai Federației Naționale Sindicale din Asistența Socială și Protecția Copilului pichetează sediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, nemulțumiți de salarizarea personalului din acest sector de activitate și de lipsa de reacții din partea autorităților la solicitările transmise.

Angajații din Asistența Socială și Protecția Copilului susțin că majorarea salariilor de bază cu 5% din ianuarie 2024 a dus, de fapt, la diminuarea venitului net.

În același timp, ei reclamă faptul că lipsa de personal duce la situații extreme, prin încărcarea cu atribuții suplimentare a angajaților, cu implicații majore pentru sănătatea salariaților, dar și pentru serviciile oferite beneficiarilor. Potrivit președintei FNS „Pro Asist”, Camelia Socianu, astăzi ar urma să aibă loc o întâlnire între sindicaliști și ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterSursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri