4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022

Angela Merkel, despre amenințările nucleare ale lui Putin: „A lua în serios este semn de înțelepciune politică”

Publicat pePotrivit publicației independente Meduza, cu sediul în Letonia și care este una dintre principalele surse de informație despre Rusia, comentariile fostului cancelar german au fost făcute în cadrul unui interviu acordat cotidianului „Sueddeutsche Zeitung”.

„A lua în serios cuvintele, a nu le ignora ca pe o cacealma, dar a le lua în serios nu este nicidecum un semn de slăbiciune sau conciliere”, a transmis Merkel.

Fostul cancelar german a mai spus că, dimpotrivă, luarea în serios a acestor amenințări „este un semn de înțelepciune politică”.

Reamintim că, în discursul susținut pe 21 septembrie în care a anunțat decretarea mobilizării parțiale în Rusia, Vladimir Putin a denunțat un presupus „șantaj nuclear” al statelor occidentale și a spus că nu va ezita să răspundă cu toate armele pe care le are la dispoziție.

„Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul – aceasta nu este o cacealma”, adeclarat atunci liderul de la Kremlin.Sursa: www.realitatea.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri