7.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Animalul din România care-și ucide prada cu sânge rece. Mulți cred că este blând, dar e extrem de periculos

Publicat peȚara noastră are o faună bogată, însă dintre toate animalele există unul care ar trebui să dea fiori tuturor. Așadar, care este animalul din România care-și ucide prada cu sânge rece. Mulți cred că este blând, însă în realitate este extrem de periculos.

Cel mai periculos animal din țara noastră. Ucide prada cu sânge rece

În România există un prădător feroce chiar dacă nu este de dimensiunea rudelor sale mai mari, care trăiesc în Africa.

Mulți dintre români consideră că pisica sălbatică este un animal jucăuș, blând și frumos, însă opinia lor este complet greșită. Aceasta calcă cu brio pe urmele felinelor mai mari care se află continentul african.

Care este denumirea științifică a pisicii sălbatice

La o primă vedere, pisica sălbatică, care este cunoscută sub denumirea științifică de Felis silvestris, poate părea blândă pentru că seamănă cu pisicile normale, pe care mulți dintre români le îndrăgesc și le îngrijesc. Însă, nimeni nu ar trebui să facă greșeala să le considere blânde. Sunt la fel de feroce ca și mai marile lor rude tigrul, leul, jaguarul…etc.

Astfel, animalul care trăiește în adâncul pădurilor din România are un aspect sălbatic distinctiv, care o poate deosebi lejer de animalele de companie ordinare.

Pisica sălbatiă beneficiază de un corp robust, plin de mușchi, find adaptată perfect pentru viața în sălbăticie. Blana ei este de obicei gri-brună, cu dungi negre vagi și are o coadă stufoasă, cu inele negre și neagrăîn capăt. Picioarele pisicii sălbatice sunt scurte și puternice, beneficiind de gheareascuțite, numai bune de sfâșiat carnea prăzilor.

La ce greutate poate ajunge o pisică sălbatică

Dimensiunile pisicilor sălbatice variază, astfel că pot ajunge până la 65 de cm lungime, fără coadă. De asemenea, coada poate ajunge până la 30 de cm.

Greutatea pisicii sălbatice este una impresionantă, masculii putând ajunge până la 8 kilograme. De asemenea, privirea sălbatică a pisicii sălbatice o deosebește clar de rudele lor îmblânzite. Are ochii mari și strălucitori, de regulă având o culoare de un verde intens.

Fără îndoială că aceast animal este un prădător de top, gata să ucidă oricând. Gura pisicii sălbatice este plină de dinți ascuțiți, capabili să ucidă cu ușurință. Astfel, chiar dacă este un animal mai micuț, pisica sălbatică poate fi oricând un adversar de temut în sălbăticie.

Ce să faci dacă te întâlnești cu o pisică sălbatică

Pisica sălbatică este un animal nocturn, cu un simț al vânătorii extrem de dezvoltat și poate fi întâlnită în pădurile dese, precum și în zonele de munte, de câmpii, astfel că pot ajunge cu ușurință la marginea satelor.

Nu în ultimul rând, dacă dai nas în nas cu o pisică sălbatică nu intra în panică, stai calm și nu face mișcări bruște, pentru că va considera că o provoci. TotSursa: playtech.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri