9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs flacăra în timpul operației la spitalul din Timișoara. Pacientul a suferit arsuri

Publicat peBărbatul era operat de o tumoră în zona gâtului, când oxigenul de la masca pe care pacientul o avea pe față a ajuns la instrumentul folosit de chirurg și s-a aprins o flacără. Medicul a intervenit și a suferit și el arsuri la nivelul mâinilor.

Medicul arată mâna cu arsurile: „Înseamnă destul de mult, dar pentru faptul că leziunile sunt superficiale, probabil că mobilitatea și astea nu sunt afectate.”

Pacientul de 84 de ani a intrat în operație pentru a-i fi extirpată o tumoare la nivelul mandibulei. Medicul chirurg folosea un electro-cauter.

Gheorghe Noditi, medic chirurg Spitalul Județean: „În momentul când pregăteam plagă operatorie…s-a produs o flamă care a aprins câmpurile operatorii. Noi ne-am mișcat foarte repede”.

În timpul intervenției, medicii i-au îndepărtat pacientului masca cu oxigen de pe față ca să îl intubeze. În acel moment, la electrocauter s-a produs o flacără, iar toți cei aflați în sala de operație au intervenit să slaveze bolnavul și medicul.

Gheorghe Noditi, medic chirurg Spitalul Județean: „Am îndepărtat câmpurile operatorii, colegii de la terapie intensivă au închis orice sursă de oxigen și atunci lucrurile s-au oprit…. Pacientul a suferit leziuni insulare…. aproximativ 5% cu leziuni de gradul 1, 2 A, în marea majoritate și 2 B pe porțiuni parcelare”.

Pacientul a suferit arsuri la nivelul feței, și medicul, la mâna stânga.

Sorin Bărac, manager Spitalul Județean din Timișoara: „Am declarat căa accident de muncă. Din punct de vedere al procedurilor chirurgicale lucrurile sunt clare, corecte, nu a fost o indicație greșită.”

După incident, au început anchetele.

Cornelia Budat, purtător de cuvânt DSP Timiș: „Nu s-au constatat abateri de la normele igienico sanitare care să fi putut declanșa un astfel de incident.”

Andreea Jerdea, purtător de cuvânt IPJ Timiș: „Polițiștii Secției doi urbane Timișoara, s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”.

Pacientul este acum sedat pentru câteva zile, iar arsurile nu îi pun viața în pericol, spun medicii care se ocupă de el.Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri