22.8 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

ANM, prognoza meteo specială pentru București. Ce se va întâmpla în Capitală

Publicat peANM a transmis prognoza meteo specială pentru București. Cum va fi vremea în acest weekend, dar și la ce trebuie să se aștepte locuitorii Capitalei. 

Meteorologii ANM au anunțat cum va fi vremea în acest weekend în București. Avertizările sunt valabile până duminică, 29 ianuarie 2023, la ora 10:00.

ANM a transmis o prognoza meteo specială pentru București

Stratul de zăpadă poate ajunge până la 10 cm. Vremea se va menține închisă. va ninge modera cantitativ, în medie se vor acumula 10 l/mp, iar vântul va sufla slab și moderat. Se vor înregistra rafale de cel mult 30-35 km/h.

Vezi și: TE-A PRINS VISCOLUL CU MAȘINA PE DRUM? CE NU TREBUIE SĂ FACI NICIODATĂ

Stratul de zăpadă are grosime variabilă, curpinse între 8 și 1 cm, iar în următoarele ore se va depune un strat nou de zăpadă, neuniform, cu grosime în general de până la 7 cm. În prognoza specială pentru București, ANM anunță că, temperatura maximă va fi de 0-1 grade, iar cea minimă curpinsă între -2 și -1 grad.

Capitala se află sub cod galben de ninsori, lapoviță și ploi,  încă de joi, 26 ianuarie 2023. Totodată, până duminică dimineața, meteorologii ANM anunță că precipitațiile vor predomina sub formă de ninsoare.

Când scăpăm de ciclonul polar

Vezi și: DE CE TREBUIE SĂ PARCHEZI MAȘINA CU SPATELE ATUNCI CÂND NINGE. PUȚINI ȘOFERI ȘTIU ACEST TRUC

Administrația Națională de Meteorologie a revizuit recent prognoza meteo. România se va confrunta mai multe zile cu ciclonul polar decât a fost anunțat inițial. Inițial, ANM anunțase trei zile de ciclon polar, dar prognoza meteo a fost schimbată ulterior. Potrivit documentului emis de către meteorologi, începând cu seara de 26 până pe 29 ianuarie, sunt așteptate ninsori abundente.

Pe data de 29 ianuarie, temperaturile vor scădea și până la -10 grade Celsius în estul Transilvaniei. Maximele din țară vor ajunge, în cel mai bun caz, la 6 grade.

„În mod deosebit vorbim de temperaturi negative în toate regiunile, va fi destul de rece, chiar spre -10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei. Apoi și temperaturile minime vor varia ușor de la o noapte la cealaltă. Vom mai avea temperaturi negative prin nord, prin centru”, a transmis Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM.

 

Sursa: www.cancan.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri