21.4 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Anonymous lovește din nou. Hackerii au spart site-ul companiei ruse de energie atomică, Rosatom

Publicat pe


  • Rosatom, cunoscută și sub numele de Corporația de Stat pentru Energie Nucleară Rosatom, este o corporație de stat rusă specializată în energie nucleară, bunuri non-energetice nucleare și produse de înaltă tehnologie.
  • Gruparea Anonymous a anunțat miercuri că a reușit să spargă site-ul corporației Rosatom.
  • Cei din Anonymous au declarat război regimului lui Putin și au spart baza de date a Ministerului rus al Apărării.

Hackerii din gruparea Anonymous, care au declarat război președintelui rus, Vladimir Putin, și care susțin că au spart baza de date a Ministerului rus al Apărării, au anunțat miercuri că au spart site-ul companiei de stat ruse de energie atomică – Rosatom.

Anunțul a fost făcut de hackeri pe pagina de Twitter Anonymous. Potrivit acestora, informațiile din baza de date a Rosatom vor fi publicate pe internet.

Anonymous a spart site-ul web Rosatom și începe să scurgă gigaocteți de date”, se arată în mesajul postat de hackerii Anonymous.

De asemenea, hackerii din Anonymous au menționat că au spart doar site-ul companiei și nu au nicio legătură cu funcționarea reactoarelor centralei nucleare. Aceștia dau asigurări că nu vor pune niciodată în pericol oameni nevinovați.

Rosatom este o corporație de stat pentru energie atomică, un holding diversificat care reunește active în industria energetică, inginerie și construcții.

Hackerii au spart sistemul de control prin satelit al Agenției Federale Spațiale Ruse (Roscosmos). De la începutul invaziei în Ucraina, grupul de hackeri a anunțat că a spart site-urile oficiale ale principalelor departamente ale Rusiei. Site-urile web ale Kremlinului, ale Ministerului Afacerilor Interne, ale FSB, ale Ministerului Justiției și ale Ministerului Apărării al Federației Ruse nu au fost deschise.

Pe data de 7 martie, hackerii au spart canalele de stat rusești.

„Transmitem salutări președintelui rus Vladimir Putin. Am așteptat în mod evident să răspundeți la cea mai recentă cerere a noastră, dar suntem din ce în ce mai nerăbdători de lovitura care vă așteaptă. Din păcate, ați optat să ne ignorați și, prin urmare, am decis să vă dedicăm o operațiune specială. Un fel de cadou”, au transmis hackerii de la Anonymous.

Sursa: alephnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri