5.2 C
București
marți, 28 martie 2023

Antony Blinken și-a amânat brusc vizita programată în China din cauza incidentului cu balonului de spionaj surprins deasupra Statelor Unite

Publicat peReprezentanți de la Pentagon au afirmat joi că un balon spion chinez a fost monitorizat, de câteva zile, deasupra teritoriului Statelor Unite.

Vineri, un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat a declarat că nu au existat condițiile necesare pentru ca Blinken să viziteze China, dar că o altă călătorie va fi planificată “cu prima ocazie”.

Oficialul a adăugat că Washingtonul intenționează să mențină “linii deschise de comunicare” cu privire la incidentul descris ca “o încălcare clară” a suveranității SUA.

Associated Press: Decizia de a întrerupe brusc călătoria a fost luată de Blinken și de președintele Joe Biden

China a transmis recent că “dirijabilul” care zboară deasupra Statelor Unite este pentru cercetări civile meteorologice şi alte scopuri ştiinţifice, exprimându-și regretul pentru faptul că acesta a deviat de la traiectorie, pătrunzând în spaţiul aerian american, menționează Reuters.

Vineri seară, Ministerul de Externe chinez a mai afirmat că va continua să menţină comunicarea cu Statele Unite pentru a gestiona în mod corespunzător incidentul: “Dirijabilul este din China şi este de natură civilă, utilizat pentru cercetări meteorologice şi alte cercetări ştiinţifice. Din cauza influenţei curenţilor de aer vestici şi a capabilităţii sale de control limitate, dirijabilul a deviat de la cursul intenţionat”, a transmis ministerul chinez.

“China regretă că dirijabilul a deviat spre Statele Unite din greşeală din cauze de forţă majoră. China va continua să menţină comunicarea cu partea americană pentru a gestiona în mod corespunzător acest accident”, afirmă comunicatul Beijingului.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri