0.9 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Antrenorul italian Devis Mangia, acuzat de ”comportament sexual neadecvat” cu un jucător din naționala Maltei / Antrenorul a fost suspendat / Presa din Malta amintește că italianul a fost acuzat și în România de aceleași fapte

Publicat pe


Federația de fotbal din Malta l-a suspendat pe antrenorul principal al naționalei, Devis Mangia, în urma unui raport întocmit după ce un jucător l-a reclamat pentru presupuse abateri sexuale, relatează Times of Malta.

Surse citate de ziarul maltez au declarat că oficialii federației de fotbal din această țară au primit duminică un raport despre presupusul comportament sexual nepotrivit față de jucătorul echipei naționale.

Contactat de Times of Malta, jucătorul implicat a declarat că nu va comenta deocamdată situația și că orice întrebare ar trebui trimisă la federație. Antrenorul italian nu a răspuns apeluri jurnaliștilor.

Mangia a fost numit antrenor principal al echipei naționale din 2019 și a condus o rară serie pozitivă în ceea ce privește performanțele echipei naționale de fotbal din Malta, ridicând echipa de pe locul 184 în clasamentul mondial al FIFA pe poziția actuală, 169. Italianul a semnat un contract până în decembrie 2023.

Davide Mazzotta, antrenorul secund al Maltei, s-a ocupat de echipa care a jucat marți împotriva Israelului și cel mai probabil o va face și pentru meciul de vineri cu Estonia.

Surse din cadrul federației au declarat că va fi înființată o comisie disciplinară independentă pentru a analiza problema și a-i da lui Mangia șansa de a se apăra.  Acestea au precizat că raportul este luat „foarte în serios”.

Între timp, surse din federației au confirmat că au analizat și acuzațiile de comportament sexual nepotrivit în România formulate de Mangia înainte ca acesta să fie numit selecționer al echipei naționale.

Cu toate acestea, ei au spus că, după o analiză amănunțită, au fost încrezători că nu există dovezi că ar fi existat vreo abatere la acel moment.

Mangia s-a confruntat cu acuzații că a avut o relație nepotrivită cu un jucător atunci când a antrenat echipa României, Universitatea Craiova, relatează Times of Malta.

Acuzațiile au fost făcute de un alt fost antrenor, Victor Pițurcă, care a spus că Mangia i-a făcut avansuri unui jucător, scrie Times of Malta.

Victor Pițurcă a avut un dialog în 2021, cu Silviu Tudor Samuilă, moderatorul emisiunii de la Telekom Sport, scria Fanatik: „El (n.r. Mihai Rotaru) voia să-l dea afară de mult și pe italian, pe Mangia, l-a prins că-i trimitea mesaje unui jucător, era bulangiu. Și așa l-a dat afară. Și pe ăsta îl schimbă. O să vezi că îl schimbă (n.r. pe Marinos Ouzounidis)”, spunea fostul antrenor al naționalei României, Victor Pițurcă.

Citește și…Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri