5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Anunț ANM! Se întorc ninsorile în România. Avertizare de temperaturi extreme și vijelii

Publicat pe  • Se schimbă vremea în țară
  • Ninsorile se reîntorc în mai multe zone

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare care e valabilă de la ora 10:00 până marți, 5 aprilie, la aceeași oră.

Se întorc ninsorile în România. Anunț de ultimă oră de la ANM

Ninsorile se întorc în România în mai multe zone din țară, iar gradele în termometre vor scădea drastic. Meteorologii anunță că în Crișana, Maramures, dar și Transilvania, precum și în jumătatea nordică a Moldovei vor fi precipitații sunt formă de lapoviță și ninsoare.

Vremea va fi una deosebit de rece în toată țara, iar gradele vor fi cu 8-10 grade sub mediile multianuale, potrivit meteorologilor.

„Pe parcursul zilei de duminică (3 aprilie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (3/4 aprilie) în Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în jumătatea nordică a Moldovei temporar vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe arii restrânse moderate cantitativ, iar la munte va ninge.

Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, unde valorile termice vor fi cu 8-10 grade sub mediile multianuale”, au anunțat meteorologii ANM.

Cum va fi la noapte în întreaga țară

Vremea continuă să fie rece și pe timpul nopții, iar meterologii spun că vor fi preponderat temperaturi negative, chiar sunt -4 grade în mai multe locuri din țară. Solul va îngheta și se va produce și bruma.

”În noaptea de duminică spre luni (3/4 aprilie) și în noaptea de luni spre marți (4/5 aprilie) temperaturile minime vor fi preponderent negative, local sub -4 grade în special în nordul, centrul și nord-estul țării. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol”, se mai arată în avertizarea meteo ANM.

Cod galben de vijelii în Oltenia, Muntenia și Dobrogea

Mai mult de atât, ANM mai anunță că în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi vijelii, iar vântul va bate cu o viteză de 55…60 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

Vântul va avea intensificări și în restul țării, în Carpații de Curbură și în vestul Carpaților Meridionali.

”În intervalul 3 aprilie, ora 10.00 – 3 aprilie, ora 22.00, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…60 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații de Curbură și în vestul Carpaților Meridionali, în special pe creste rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, spulberând zăpada”, mai spun meteorologii.

Până la ora 22:00 un alt cod galben e valanil pentru Maramureș, Bistrița Năsăud, Mures, Harghita, Suceava și Neamț, acolo unde va ninge însemnat cantitativ.

Citește și: Anunț ANM! Cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai

Sursa: spynews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri