16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

Anunț trist despre Florin Piersic! Nimeni nu se aștepta la una ca asta

Publicat pe


Florin Piersic este unul dintre cei mai apreciați actori din România. Maestrul se poate mândri cu o carieră de peste jumătate de secol. Astfel, marele actor a încântat publicul românesc de peste 66 de ani.

Informația zilei despre Florin Piersic

De-a lungul timpului, mulți oameni au fost curioși să știe cât de mult a câștigat marele actor pe vremea comunismului și cum este în prezent situația financiară a acestuia.

Recent, Florin Piersic a dezvăluit cât de mulți bani primea pentru rolurile sale din filme, turnate în vremea comunismului. Se pare că sumele nu erau extraordinar de mari, așa cum ar fi crezut unii.

„N-am avut (bani-n.red), aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract. Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului.”, a mărturisit Florin Piersic, în cadrul unui podcast prezentat de Mihai Morar.

De asemenea, mulți români au fost curioși și ce pensie are Florin Piersic. Se pare că, după o carieră de 66 de ani, marele actor primește de la statul român o pensie de numai  2.000 de lei. La aceasta se mai adaugă și o indemnizație lunară, de merit, provenită de la Uniunea Teatrală din România. Astfel, Florin Piersic își mai completează veniturile cu 2.700 de lei.

 Ce a pățit Florin Piersic pe vremea comunismului?

Liderii regimului comunist de la aceea vreme începuseră să fie deranjați de popularitatea și influența marelui actor, așa că, o perioadă de timp, Florin Piersic nu a mai fost distribuit în niciun film.

„Ultima oară când am stat de vorbă cu dumneavoastră, iubiţii mei spectatori, v-am istorisit despre personajul meu, Mărgelatu. Chiar aşa, Mărgelatu, ce frumos sună pentru mine acest cuvânt! Articolul – o mică destăinuire – dacă vă mai aduceţi aminte, era ceva concret şi sincer.

Dar mă întreb eu acum, de ce trebuia să ajung la acest rol numai pentru că altul era prea ocupat şi avea prea multe filme de făcut şi de jucat?! Pentru mine rolul ăsta a însemnat mult pentru că era altceva decât făcusem până atunci. Cinematografic vorbind, personajul ăsta m-a ţinut în picioare.

Mă mir şi acum cum de am fost acceptat: de atâta timp nu făceam film, nu eram desemnat în nicio distribuţie. Eu ştiam de ce! Simţeam! Pentru că între toţi oamenii din meseria asta a noastră s-au găsit destui să-mi spună: Nu e scris pe hârtie. E un consemn tacit! E o «comunicare telefonică»: omul ăsta să fie mai puţin prezent!”, a povestit Florin Piersic.Sursa: www.capital.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri