15.6 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

Aoleu, murim! Frica se plimbă încă în voie pe străzile din Crevedia – Reportaj Foto – Video

Publicat pe


Bărbatul se afla exact la 1,2 kilometri de depozitul ilegal de GPL, măsurați de fiica lui cu o aplicație de fitness. Muncea. E proprietarul unei mici șaormerii, aflate pe partea dreaptă a drumului național, pe sensul de circulație dinspre București. Sâmbăta seara avea multă treabă. Sunt mulți localnici care vin să mănânce și să mai stea de vorbă acolo sau „cumpără pentru acasă”.

CrevediaExplozieInfografie

La 72 de ore de le explozii, locuitorii comunei Crevedia, aflată la 30 de kilometri de București, sunt încă în stare de șoc.

În magazine, la terase, pe stradă, oamenii nu vorbesc decât despre nenorocirea care a zguduit liniștita comună de la marginea capitalei.

„Cred că pompierii din Buftea au ajuns primii, dar după ceva vreme. Tot atunci a venit și o mașină de poliție. S-au dus direct către incendiu”, a mai spus Ionuț Vânturiș.

Prima dată, localnicii au văzut ridicându-se spre cer un fum negru, gros. Apoi, își amintesc ei, s-au auzit între 20 și 30 de mici explozii.

VIDEO. Depozitul ilegal de combustibil a fost distrus de incendii și explozii. O cisternă e răcită cu apă de pompieri ca să nu sară în aer – Sursa: Spotmedia.ro

„Cred că erau cauciucurile mașinilor, rezervoare de benzină. O dată la câteva minute se auzea o bubuitură. Oamenii au ieșit din case. Mulți se îndreptau spre locul incendiului, să vadă ce s-a întâmplat, voiau să ajute. În jurul orei 7 seara a avut loc prima explozie”, își amintește proprietarul șaormeriei.

Un bazar imobiliar

Crevedia, deși se află în județul Dâmbovița, e aproape legată de Buftea, ultimul oraș din Ilfov, cum mergi din București spre nord-vest, către Târgoviște. 

Localitatea arată, mai degrabă, sărăcăcios, fiind diferențe vizibile față de surorile bogate din vecinătate.

Pe marginea șoselei aglomerate sunt înșirate depozite de materiale de construcții, magazine de cruci din beton, stații GPL, hangare ale unor firme și terase. 

KODAK Digital Still Camera
CASE DE VACANȚĂ. O comună, văzută de locuitorii Capitalei ca o oportunitate imobiliară, a devenit o bombă cu ceas care a explodat – Foto: Spotmedia.ro

În ultimii ani, au apărut și câteva supermarketuri ale rețelelor mari care operează în România.

Crevedia, multă vreme, a fost pentru locuitorii Bucureștiului ce doreau să-și construiască o casă în afara orașului o posibilitate atrăgătoare, prețurile terenurilor fiind mult mai mici în comparație cu cele din Mogoșoaia și Buftea.

În timp, comuna cu aproape 8.000 de locuitori a devenit un fel de bazar în care se amestecă vechile case sărăcăcioase cu unele noi, construite după gusturile îndoielnice ale proprietarilor, dar și blocuri, clădiri de birouri, dintre care multe zac abandonate în lipsă de clienți.

Punctul de lucru al companiei Flagas, afacerea lui Ion Doldurea, primarul PSD al orașului Caracal, se află pe partea stângă a șoselei, pe sensul de mers dinspre București, aproape de ieșirea din…Sursa: spotmedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri