0.9 C
București
luni, 4 decembrie 2023

Apar super-bugetarii. Cine sunt românii care vor primi lunar pe card 2000 de euro, plus tichete de masă şi vouchere de vacan

Publicat peSuper-bugetarii României vor fi cel mai bine plătiți angajaţi de la Agenţia care va controla toate companiile de stat. Este vorba de angajaţii de la Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), care va avea un număr maxim de 88 de posturi, exclusiv demnitarii și numărul de posturi aferent acestora, se arată în proiectul de act normativ privind funcționarea acestui organism, pus în dezbatere publică de Secretariatul General al Guvernului. Aceasta după ce Curtea Constituțională a respins sesizarea de neconstituționalitate formulată de USR și Forța Dreptei în privința înființării acestei agenții.

Guvernul pregătește acum și actul normativ privind organizarea și funcționarea acestei agenții.

NOTA DE FUNDAMENTARE

document-2023-07-4-26375708-0-nota-fundamentare-amepip

Noua agenție va fi în subordinea Guvernului și în coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului. De subliniat că liberalii au reușit să-și impună omul la conducerea Secretariatului General al Guvernului, respectiv pe Mircea Abrudean, cel pe care premierul Marcel Ciolacu l-a refuzat inițial.

Vouchere casnice 2024. Se acordă 675 de tichete pe an în valoare de peste 10.000 de lei

Pe de altă parte, vicepremierul PSD fără portofoliu, Marian Neacșu, a primit puteri sporite în Guvernul Ciolacu, inclusiv coordonarea Secretariatului General al Guvernului.

Președintele agenției va fi plătit cât un secretar de stat, cu aproximativ 2.000 de euro/lună. Conducerea Agenției va fi asigurată de către un președinte, ajutat în activitatea sa de doi vicepreședinți.

document-2023-07-4-26375705-0-amepip

În ceea ce privește salarizarea, aceștia vor fi asimilați funcției de secretar de stat, respectiv subsecretar de stat. Mandatul lor va fi de patru ani, cu posibilitatea reînnoirii pentru o singură dată.

Potrivit legii salarizării unitare, un secretar de stat are în prezent un salariu brut de 16.640 de lei, ceea ce ar însemna un salariu net de 9734 de lei (aproximativ 2.000 de euro).

Super-bugetarii Agenției vor fi plătiți cu 50% în plus comparativ cu ceilalți angajaţi

Agenția va avea un număr maxim de 88 de posturi, exclusiv demnitarii și numărul de posturi aferent acestora, iar personalul va fi format din funcționari publici și personal contractual.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, salarizarea acestora se va realiza la nivelul maxim al drepturilor salariale prevăzut pentru funcțiile publice din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, majorat cu 50%, prin derogare de la prevederile Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.

Salariile din cadrul aparatului de lucru al Guvernului sunt în funcție de vechime. Surse guvernamerntale au precizat pentru HotNews.ro că în prezent un consilier debutant are aproximativ 3.500 de lei net, iar unul…Sursa: www.romaniatv.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri