16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

Aplicația online a partidului AUR, o operațiune care strânge cotizațiile și prin care te poți întâlni cu George Simion pentru 1.000 de euro. Valoarea uriașă este altundeva

Publicat pe


George Simion a anunțat lansarea aplicației AUR în timpul congresului Partidului Republican din România în data de 11 iunie, printr-un videoclip pe pagina sa de Facebook. 

George Simion. FOTO: Hepta

Videoclipul cu aproape 60.000 de vizualizări și peste 6.000 de reacții are descrierea: „Congres! Rog pe toată lumea să descarce aplicația sau să o încerce pe aur.mobi (versiunea Beta – de încercare)”.

Mobilizarea pe internet și folosirea noilor tehnologii sunt specifice tuturor partidelor, dar experiența europeană arată că partidele nou fondate ating performanțe speciale în aceste domenii. 

Ce s-a întâmplat în Italia

Datele strânse de la milioane de susținători și felul în care sunt folosite ajung ele însele valori importante. 

De pildă, persoane din conducerea partidului Cinque Stele din Italia, după cum arată o carte de investigație a autorului italian Nicola Biondo (el însuși fost șef de comunicare al partidului), au transformat bazele de date digitale adunate în politică într-o afacere privată. 

„Vrem să mai uităm din când în când de război”. Tinerii filmați la o plajă din Kiev, departe de front, sunt taxați de critici și de propagandiști

Creatorii și gestionarii aplicației nu sunt un organism de binefacere, ci o societate cu răspundere limitată. Și ea are un interes evident să controleze aceste date: cunoașterea profilului persoanelor care au legătură cu Mișcarea – cine sunt, unde locuiesc, cum votează, ce donații fac – acestea au o valoare comercială inestimabilă.

Giuliano da Empoli – „Inginerii Haosului”, despre aplicația online a Mișcării Cinque Stele din Italia:

În România, aplicația online a AUR este abia la început și orice prezumție este prematură. Libertatea a discutat cu șefii AUR, a utilizat aplicația AUR și a cules opiniile oficialilor statului și pe cele ale experților.

Aplicația online a partidului AUR, o operațiune care strânge cotizațiile și prin care te poți întâlni cu George Simion pentru 1.000 de euro. Valoarea uriașă este altundeva
Pagina principală

Ziarul a discutat cu specialistul în bună guvernare Septimius Pârvu, de la Expert Forum, președintele AEP Toni Greblă și Bogdan Ivanel, de la asociația Code4Romania, despre plățile către partid și colectarea de date cu caracter personal pe care o face partidul prin intermediul aplicației.  

1.500 de lei pentru un tur la Palatul Parlamentului și un tricou 

Cum funcționează? Odată ce descarci aplicația AUR, îți poți face un profil ca simpatizant AUR. Ți se cer date precum numele, numărul de telefon, localitatea și UAT-ul. Fotografia este opțională. 

La doi ani de la întoarcerea talibanilor la putere, femeile din Afganistan spun că sunt pur și simplu „șterse din societate”, puțin câte puțin

În profilul creat este afișat numărul de puncte pe care l-ai acumulat, puncte care se strâng dacă achiziționezi pachete de susținere sau faci alte acțiuni în aplicație, cum ar fi să inviți un prieten sau să îți completezi profilul cu alte date despre tine.

AUR are…Sursa: www.libertatea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri