16.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Aplicația Truth Social a lui Trump, un adevărat dezastru

Publicat peÎn octombrie, Donald Trump a anunțat că intenționează să lanseze o companie tehnologică revoluționară, scrie BBC.

„Am creat Truth Social… pentru a ține piept tiraniei marilor companii de tehnologie”, a spus el.

„Trăim într-o lume în care talibanii au o prezență uriașă pe Twitter, dar președintele american preferat a fost redus la tăcere”.

Aplicația a fost lansată de Ziua președinților, pe 21 februarie, dar șase săptămâni mai târziu este grav afectată de probleme. O listă de așteptare de aproape 1,5 milioane de persoane nu o pot utiliza.

Truth Social seamănă foarte mult cu Twitter, platformă care l-a interzis pe domnul Trump după ce o mulțime de susținători ai acestuia a atacat clădirea Capitoliului Statelor Unite.

Twitter a considerat că Donald Trump, prin afirmațiile false că alegerile au fost „furate”, a incitat la violență.

Truth Social ar putea arăta ca Twitter, dar nu este disponibil pe telefoanele Android, browsere web sau, aparent, pentru majoritatea persoanelor din afara SUA.

„A fost un dezastru”, a declarat Joshua Tucker, director al Centrului pentru Social Media și Politică de la Universitatea din New York.

Iar un aliat republican al domnului Trump, care nu a dorit să fie identificat, a declarat: „Nimeni nu pare să știe ce se întâmplă”.

Pe 21 februarie, Truth Social a fost una dintre cele mai descărcate aplicații din App Store – dar mulți dintre cei care au descărcat-o nu au putut să o folosească.

S-a presupus că această problemă va fi rezolvată în curând și că dl Trump va începe să își posteze „adevărurile” în zilele următoare – dar niciunul dintre aceste lucruri nu s-a întâmplat.

Încercarea mea de a mă înregistra, săptămâna aceasta, a fost plasată la numărul 1.419.631 pe lista de așteptare.

În timp ce YouTube, TikTok, Instagram și Facebook se află printre cele mai descărcate 10 aplicații, potrivit Similar Web, Truth Social nu se află în top 100.

Un studiu a constatat că descărcările au scăzut cu până la 95%.

Și mulți se simt frustrați.

„M-am înscris pentru Truth Social acum câteva săptămâni și încă sunt pe lista de așteptare”, a spus un utilizator Twitter, marți.

„Până când voi ieși de pe lista de așteptare și voi intra cu adevărat pe Truth Social, Trump va fi din nou președinte”, a glumit altul.

Experți nedumeriți

Directorul executiv al Truth Social, Devin Nunes, a declarat că obiectivul său este de a fi „complet operațional” până la sfârșitul lunii martie.

Dar motivul pentru care aplicația are atât de multe probleme i-a nedumerit pe experți.

Unii au indicat parteneriatul dintre Truth Social și Rumble, o platformă de partajare de videoclipuri care seamănă puțin cu YouTube.

Populară printre conservatori și extrema dreaptă, Rumble ar fi trebuit să furnizeze o „coloană vertebrală esențială” pentru infrastructura site-ului.

Dar dacă Truth Social are probleme cu serverul, de ce a durat atât de mult să le rezolve?

„Ar trebui să dureze câteva zile să se repare, nu șase săptămâni”, a declarat o sursă republicană apropiată dlui Trump.

„Întotdeauna vor fi probleme la început – dar în acest moment, ar fi trebuit să fie rezolvate.

„Nimeni nu pare să înțeleagă de ce”.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri