29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Aproximativ 150 de copii orfani sosesc în Polonia de la Kiev

Publicat peAproximativ 150 de copii ucraineni din orfelinatele din regiunea Kiev au ajuns la granița cu Polonia la primele ore ale zilei de marți (8 martie).

În gara Przemysl, cel mai apropiat oraș polonez mare de cea mai aglomerată trecere a frontierei cu Ucraina, orfanii, în mare parte bebeluși și copii mici, au sosit din Lviv. Voluntarii și ofițerii de poliție le-au oferit copiilor jucării moi drăgălașe în timp ce erau transportați de la gară și încărcați în autobuze.

Peste 100 de copii orfani din Ucraina ajung în Polonia

În același oraș, o organizație de caritate pentru copii pregătise o sală de sport școlară transformată pentru a le întâmpina.

„Avem mâncare pentru ei, vor fi mulți copii care sunt foarte mici, așa că va trebui să schimbăm scutecele etc.”, a declarat Przemek Macholak, 25 de ani, șef adjunct de răspuns la criză la Happy Kids, o organizație non-guvernamentală poloneză. Reuters.

Happy Kids, care a ajutat până acum la evacuarea a aproximativ 2.000 de orfani, a spus că încearcă să nu-i separe pe copii odată ce au ajuns în Polonia.

„Apoi vor merge din nou la autobuze, vor pleca în Polonia, o altă călătorie de 20 de ore”, a spus el, în timp ce mamele și copiii s-au odihnit în apropiere, iar donațiile de haine, mâncare și băuturi stăteau pe coridoare.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri