3.8 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Aproximativ 2,8 milioane de manifestanţi în Franţa, în a doua zi de mobilizare împotriva reformei pensionării, anunţă sindicatele/ 1,2 milioane de protestatari, potrivit poliţiei

Publicat pe


Aproximativ 2,8 milioane de persoane au manifestat marţi în Franţa, a anunţat Confederaţia Generală a Muncii (CGT) pe Twitter, relatează Le Figaro, care estimează la 1,24 de milioane numărul manifestanţilor în ţară, iar Ministerul francez de Interne estimează că între un milion şi 1,2 milioane au participat la această a doua zi de mobilizare împotriva reformei pensionării, transmite News.ro.

În urmă cu zece zile, la prima zi de mobilizare, CGT anunţa că la manifestaţii au luat parte două milioane de oameni.

Le Figaro scrie în cazul în care estimarea sa va fi confirmată, numărul manifestanţilor de marţi va fi mai mare decât în 2010, împotriva reformei pensionării a ministrului muncii de atunci Éric Woerth, de 1,23 milioane.

La 19 ianuarie, 1,12 milioane de francezi au manifestat împotriva reformei pensionării a lui Macron, un număr considerat important atunci.

La Paris, mobilizarea împotriva reformei pensionării a fost mai importantă decât la 19 ianuarie, potrivit Prefecturii de poliţie a Parisului, potrivit căreia marţi au manifestat în capitală 87.000 de oameni, iar în urmă cu 12 zile 80.000.

Cabinetul independent Occurrence a estimat la 55.000 numărul manifestanţilor la Paris, pentru o serie de publicaţii, între care şi AFP.

Prefectura Parisului anunţa că până marţi seara au fost arestate 23 de persoane.

La Lyon, unde manifestaţiile s-au desfăşurat calm, unii manifestanţi au ars un steag francez şi unul european, după ce s-au căţărat pe acoperişul biroului de turism, în Place Bellecour.

Imediat după încheierea acestei a doua zile de mobilizare, sindicatele au îndemnat la alte două zile de mobilizare – marţi, 7 februarie, şi sâmbătă, 11 februarie – la începutul vacanţei de iarnă.Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri