12.6 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022

Ardei copți umpluți cu brânză feta. Rețeta care te va duce cu gândul la Grecia

Publicat pe



  • Ardeii copți umpluți cu brânză feta este un preparat grecesc
  • Se prepară simplu și rapid

Ardeii copți umpluți cu brânză feta conțin și alte tipuri de brânză decât cea menționată în denumire. Folosirea a mai multe tipuri de brânză este esențială pentru un gust intens și specific Greciei. Această rețetă este pur și simplu delicioasă și se prepară numaidecât. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Ingrediente

4 buc ardei kapia de mărime medie-mare

200 g brânză feta

100 g brânză de vaci

50 g parmezan ras fin

2 căței usturoi pisați

1 ceapa roșie mică

piper proaspăt măcinat

1 linguriță oregano uscat

Mod de preparare

Se taie capacul ardeilor fără a fi aruncat. Se curăță ușor ardeiul în interior, cu grijă să nu se rupă. Toate felurile de brânză se mixează alături de oregano, puțin piper, usturoiul pisat și ceapa. Se mixează bine până când se omogenizează totul.

Acum că pasta este gata, se umple ardeii și se acoperă cu capacul. Se așază într-un vas special pentru cuptor, apoi se pune ulei de măsline cât să fie fundul vasului acoperit de ulei. Se acoperă cu folie de staniol. Ardeii se coc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade primele 15 minute, apoi se scoate folia și se mai lasă până se înmoaie.

Această rețetă este perfectă pentru o seară cu musafiri sau doar pentru pofta personală. Se pot consuma în orice moment al zilei, fiind destul de slabi calorici.





Sursa: spynews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri