21.1 C
București
joi, 21 septembrie 2023

Arhitecții timișoreni vor supraveghea mai bine schela din centrul Timișoarei. Un teribilist a făcut tracțiuni, atârnat de structura metalică

Publicat pe


Un incident ciudat, care a avut loc vineri seara, a pus în gardă Ordinul Arhitecților Timiș, organizația care s-a ocupat și are în gestiune schela metalică, Pepiniera 360, montată în centrul Timișoarei, în fața Operei. Un tânăr s-a urcat la ultimul etaj al structurii și, atârnat de bările acesteia, a început să facă tracțiuni.

Acum, cei de la OAR spun că vor lua măsuri suplimentare de securitate.

”În seara de vineri, 1 septembrie, s-a produs o încălcare flagrantă a Regulamentului de vizitare a Pepinierei, regulament care este afișat la intrarea în Pepinieră și pe care fiecare vizitator se obligă să-l respecte prin semnătură pentru a intra în instalație. De sâmbătă, 2 septembrie, autoritățile competente au derulat procesul de identificare a persoanei care s-a angajat într-o acțiune iresponsabilă și periculoasă. Încurajăm orice cetățean care are informații relevante legată de acest subiect să le comunice fie organizatorilor Pepinierei, fie autorităților competente”, sună anunțul ”de lemn”, transmis de OAR, după ce incidentul a apărut filmat pe o rețea de socializare.

Confruntată cu situația apărută, organizația spune că ia măsuri suplimentare de securitate și că încurajează vizitatorii să îi pârască pe cei care fac asemenea exerciții de ”exhibiționism”.

”Descurajăm în mod vehement orice manifestare care nu se conformează Regulamentului de vizitare a Pepinierei și subliniem importanța respectării acestuia. Rugăm toți vizitatorii să informeze rapid personalul din Pepinieră atunci când observă o încălcare vădită a Regulamentului sau acțiuni ce pot pune în pericol alți vizitatori. De asemenea, asigurăm vizitatorii și toți cetățenii că vom lua măsuri suplimentare de supraveghere pentru a ne asigura că vizitarea Pepinierei se desfășoară conform Regulamentului de funcționare, în condiții de deplină siguranță. Vom suplimenta personalul, astfel încât fiecare nivel să fie acoperit de un responsabil. Facem un apel la responsabilitate și semnalăm din nou importanța asumării și vizitării instalației conform Regulamentului”, mai spune anunțul OAR.

Pepiniera 1306 plante pentru Timișoara este un proiect implementat de Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială Timiș, în cadrul Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii.

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri