14.2 C
București
luni, 15 aprilie 2024

Armata britanică „nu ar putea lupta cu Rusia mai mult de două luni”, susține șeful adjunct al Statului Major al Apărării

Publicat peMarea Britanie nu ar putea lupta cu Rusia mai mult de două luni, a recunoscut adjunctul șefului Statului Major al Apărării, relatează The Telegraph.

Militarii cer mai mulți bani pentru apărare

Generalul-locotenent Sir Rob Magowan a declarat că forțele armate vor trebui să gestioneze „riscul operațional” care rezultă din faptul că nu dispun de resursele pe care și le-ar dori în războaiele viitoare.

Afirmația vine după ce Grant Shapps, ministrul britanic al Apărării, a declarat parlamentarilor că a făcut lobby pe lângă premierul Rishi Sunak și Jeremy Hunt pentru a obține mai mulți bani pentru apărare în bugetul recent, dar nu a reușit să obțină o creștere.

În fața parlamentarilor din cadrul Comisiei de apărare a Camerei Comunelor, ofițerul superior al Royal Marines a declarat: „Am fost foarte clar că suma de bani pe care o cheltuim pentru muniții în acest moment… care este semnificativă… nu face față, în toate domeniile,…Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri