1.6 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Armata israeliană anunţă că a dejucat un atentat sinucigaş / Un suspect care purta o centură explozivă a fost ucis în nordul Israelului / ”Presupunem că avea să comită alt atac terorist, dar nu ştim cum”

Publicat pe


Armata israeliană anunţă miercuri că a ucis luni, în nordul Israelului, un suspect care purta o centură explozivă şi evocă o eventuală implicare a mişcării şite libaneze Hezbollah, relatează News.ro, care citează AFP.

Suspectul, suspectat de faptul că s-a ”infiltrat” în Israel din Liban, a fost ucis de către forţe israeliene în nordul ţării în timp ce purta o vestă explozivă.

”Examinăm posibilitatea ca organizaţia teroristă Hezbollh să fie implicată”, anunţă armata.

Suspectul a fost surprins în maşină, într-un punct de trecerea frontierei, în nordul Israelului, după ce în sector s-a declanşat un dispozitiv exploziv, la intersecţia Megiddo, la aproximativ 35 de kilometri sud-est de Haifa.

Armata israeliană îl suspectează pe acest bărbat pe care l-a ucis luni de faptul că este responsabil de această detonare, în care a fost rănit grav un civil israelian.

”El ar fi putut să folosească centura explozivă în primul atac, însă a decis să nu o facă”, a anunţat într-o conferinţă de presă armata.

”Presupunem că avea să comită alt atac terorist, dar nu ştim cum (…). Poate că voia să comită alt atac terorist şi apoi să se sinucidă”, afirmă ea.

Potrivit armatei, bărbatul suspectat de faptul că a vrut să comită un atentat sinucigaş i-a cerut unui şofer să-l ia la bordul maşinii sale pentru a-l aduce către nordul Israelului, unde a fost interceptat la punctul de trecerea frontierei.

Şoferul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, era interogat, anunţă armata israeliană.Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri