17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Armata rusă s-a retras de pe aeroportul Antonov. Cum arată acum orașul Hostomel

Publicat pe  • Forțele ruse s-au retras de pe aeroportul Antonov
  • Care este motivul retragerii

În decursul zilei de joi, Un oficial al Departamentului de Apărare al SUA a declarat că este de părere că cel mai probabil armata rusă a părăsit aeroportul, potrivit celor de la CNN. Imaginile din satelit, preluate de la Maxar Technologies, confirmă că forțele ruse s-au retras de pe aeroportul Antonov.

În urma armatei ruse nu a rămas nimic mai mult decât întăritături de pământ, construite de ruși în jurul vehiculelor militare și a pozițiilor de artilerie. Aeroportul a fost distrus de bombardamente, la fel și avioanele.

Capturarea aeroportului Antonov a fost prima victorie majoră a rușilor încă din prima zi de război, pe 24 februarie. O serie de elicoptere de transport și de atac au atacat aeroportul și pe soldații ucraineni de acolo, reușind să câștige perimetrul după lupte intense.
Forțele ucrainene s-au opus înaintării armatei ruse, care nu a reușit să ajungă mai aproape de vestul capitalei Ucrainei. Au avut loc lupte intense de-a lungul râului Irpin și a orașelor Irpin și Bucha, care au fost bombardate masiv.

Sursa: spynews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri