20.8 C
București
marți, 21 mai 2024

Asociație: ANRE a pregătit o infrastructură pentru taxarea autoconsumului pe banii prosumatorilor, deși Guvernul spunea că nu va introduce „taxa pe soare”

Publicat pe


Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a pregătit infrastructura pentru taxarea autoconsumului pe banii prosumatorilor, în ciuda asigurărilor din partea Guvernului că nu va introduce aşa numita „taxă pe soare”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Prosumatorilor şi a Comunităţilor de Energie din Romania (APCE), într-un comunicat de presă.

„În ciuda asigurărilor din partea Guvernului, că nu va introduce aşa numita „taxă pe soare”, ANRE a pregătit infrastructura pentru taxarea autoconsumului pe banii prosumatorilor. Ca să poţi obţine certificatul de racordare ca prosumator este nevoie să adaugi suplimentar un tablou sigilabil cu siguranţe. În acest tablou sigilabil, urmează să fie instalat un contor pentru măsurarea autoconsumului. În unele cazuri acest contor a fost deja instalat”, se menţionează în comunicatul transmis luni de asocieţie.

Potrivit sursei citate, prosumatorii plătesc în plus pentru aceste…Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri